Diyarbakır'da dün akşam saatlerinde hamile eşi Esra Aydoğdu ile birlikte Bağlar ilçesine bağlı Körhat Mahallesi'nde kurulan semt pazarında alışveriş yaparken, yüzü maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırıya uğrayan ve başından yaralanarak, kaldırıldığı hastanede şehit olan Astsubay Üstçavuş Aydoğdu için cenaze töreni düzenlendi.

 Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Aydoğdu'nun eşi, annesi, kardeşleri ve diğer yakınlarının yanı sıra, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Süleyman Hamzaoğulları, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bazı üst düzey yetkililer, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ile çok sayıda askeri ve mülki erkan katıldı.

Gözyaşları arasında ayakta durmakta zorlanan şehidin hamile eşi Esra Aydoğdu, annesi Selma Aydoğdu ve kardeşlerini, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk teselli etmeye çalıştı. Şehidin cenazesi düzenlenen törenin ardından, askeri kargo uçağıyla memleketi Ordu'nun Ünye ilçesine gönderildi.