İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya indirecek olan Sabuncubeli Tüneli’nde ilk ışık, Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle son delme işleminin gerçekleştirilmesinin ardından göründü. Yoğun çalışmaların ardından tören, Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 8 Eylül'ü, İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'e bağlayan geceye yetiştirildi.  

9 Eylül 2011 tarihinde yapımına başlanan ancak yüklenici firmanın 4 Kasım 2014 tarihinde iflas etmesi sebebiyle inşaatı duran ve yaklaşık 10 ay sonra yeniden ihaleye çıkılarak, çalışmaların kaldığı yerden devam ettiği Sabuncubeli Tüneli'nde son aşamaya gelindi. Sürekli yaşanan trafik kazalarıyla gündemden düşmeyen Sabuncubeli’nde yapılan tünel sayesinde artık güvenli yolculuğun yanı sıra İzmir-Manisa arası ulaşımda 15 dakikaya düşecek.

Adeta iki kenti birleştirecek olan Sabuncubeli Tüneli'nde “Işık Gördü” töreni, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla, Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 8 Eylül'ü, İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'e bağlayan gece yapıldı. Tünelin Manisa tarafında düzenlenen törende konvoyla tünele giren Başbakan Binali Yıldırım, burada işçiler tarafından karşılandı. Törende hazırlanan iş makinesini kullanan Yıldırım, son delme işlemini gerçekleştirmesinin ardından Sabuncubeli Tüneli'nde ilk ışık göründü.