Sakarya'nın önemli Kurra Hafızlarından Saadettin Kolbasar bir süredir rahatsızdı. 87 yaşında hayata gözlerini kapatan Adapazarı İmam Hatip Lisesi eski Müdürü Hafız Saadettin Kolbasar'a Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz...

87 yaşındaki Saadettin Kolbasar, önemli eğitim ve vaizlik döneminin ardından 1966 - 1986 yılları arasında Adapazarı İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik ve idarecillik yaptı. Emekli olduktan sonra da 20 yıl boyunca yurt dışında talebe yetiştiren Saadettin Kolbasar, yaklaşık 3 yıldır Alzheimer tedavisi görüyordu. Saadettin Kolbasar'ın vefat haberi başta İmam Hatip Lisesi mezunları olmak üzere, din görevlilerini ve eğitim camiasını üzdü. Kurra Hafız Sadettin Kolbasar'ın cenazesi, 23 Ekim Çarşamba Günü Adapazarı Yenicami’de Kılınan Öğle Namazına müteakip Hendek Hacıkışla Köyüne defnedildi. 

Saadettin Kolbasar son yolculuğuna uğurlandı


Sakarya İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMDER) ve öğrencilerinden olan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Saadettin Kolbasar için baş sağlığı mesajı yayımladılar. 


Haber Kaynak : www.sakaryayenihaber.com/genel/imam-hatiplilerin-saadettin-hocasi-vefat-etti-h100241.html