Uzun yıllardır bebek cinsiyetini tahmin etmek için kullanılan Rus takvimi, anne ve baba adaylarının doğum tarihleri ile son adet tarihini kullanarak tahminde bulunur.

Gerçek Doğum Tarihleri

Bebek cinsiyetinin tahmin edilmesi dünya genelinde pek çok toplum tarafından uygulanmış bir gelenektir. Anne ve baba adaylarının bu konuda heyecan duyması da bebek tahmini araçlarının yaygınlaşmasını sağlamıştır. Cinsiyet tahmini için en sık kullanılan yöntemlerden birisi ise Rus takvimidir.

Rus takviminde anne ve baba adaylarının gerçek doğum tarihlerinin bilinmesi gereklidir. Bu nedenle kimlikte yazılı olan gerçeği yansıtmayan doğum tarihleri doğru sonuç vermeyecektir. Anne ve babanın doğum tarihlerine ek olarak hamile kalmadan önceki son adet tarihinin de bilinmesi gereklidir. Bu bilgiler girildikten sonra Rus takvimi hangi cinsiyet olacağını ortaya çıkarmaktadır.

Rus Takvimi Kesin Doğru Mudur?

Rus takvimi bebek cinsiyeti tahmini için kullanılan onlarca araçtan birisidir. Kendi içerisinde bir algoritması ve dayandığı ilkeleri bulunan bu takvim bilimsel olarak bir kesinlik içermemektedir. Ancak temel bir mantık üzere kurulu olduğunu ifade etmek gerekir. Bu varsayım ve çıkarımlar %100 kesin bir sonuç vermeyeceği için doktora başvurmayı ihmal etmemelisiniz.

Rus Takviminin Dayanağı

Rus takviminin bebek cinsiyetini tahmin ederken kullandığı temel mantık vücutta yer alan kanın yenilenmesidir. Buna göre aylık periyotlarla yenilenme yaşandıkça cinsiyet değişikliği yaşanmaktadır. Ancak bu takvimi ileri sürenler de takvimde yanlışlık olabileceğini belirtmiştir. Bunun nedeni ise normal hayat dışında yaşanan durumlardır. Örneğin bir insanın kaza geçirmesi ve kan kaybetmesi sonucu dışarıdan kan alması süreci değiştirebilecektir. Bunun gibi düzensiz adet olunması durumunda da aynı ihtimal söz konusudur.

Sonuç olarak Rus takvimiyle cinsiyet tahmini kesin sonuçlar vermeyecektir. Eğlence amaçlı kullanılması doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. Tahmin sonuçlarına bağlı olarak bir planlama yapılması hayal kırıklıklarına neden olabilir. Birden fazla takvimin sonucunun aynı doğrultuda çıktığı zamanlar da olmaktadır. Bu durumlarda da doktor kontrolünden sonra emin bir şekilde konuşmak mümkün olacaktır. Sizler de internet sayfamızdan Rus takvimini kullanarak bebeğinizin cinsiyetini tahmin edebilir ve eğlence amaçlı sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.