Online oyunlar günümüzde her geçen gün biraz daha önem kazanmaktadır ki oyun yapımcıları da buna önem vererek online oyuncuları kendi oyunlarına çekmeye çalışıyorlar. Elbette bu oyuncuların çoğunu kendi oyununa çekmeyi başaran firmalar oldu. Bunlardan bir tanesi sizin de tahmin edebileceğiniz gibi Ymir Entertainment firması olmuştur. Bu firmanın adını pek bilmiyor olabilirsiniz ancak Metin2 oyununu duymuş olabilirsiniz. Yayınladıkları oyun ile milyonlara ulaşan oyun milyonlarca kişinin oyunda olması nedeniyle oyun o kadar zorlaştı ki oyuna hileler katılmaya başlandı. Her ne kadar emik verilse de istenilen kadar başarılı olunamadı. Burada devreye pvp serverler girdi. Ülkemizde pvp serverler bu şekilde tanınmaya başlandı diyebiliriz.

Metin2 pvp serverler

Metin2 pvp serverler ülkemizde yayılmaya başladıktan sonra milyonlarca oyuncusu olan orijinal oyunun oyuncuları yavaş yavaş pvp serverleri de kullanmaya başladı. Pvp serverler ise gün geçtikçe artmaya başladı ve farklı adresler üzerinden oyunun dosyaları değiştirilerek bambaşka yeni oyunlar ortaya çıkmaya başladı. Bu durum da oyuncuların hoşuna gitmedi değil. Milyonlarla rekabet etmek yerine sadece binlerce kişi ile mücadele ederek oyunlarda istediği seviyeye daha kolay gelmeye başladı. Oyuncular daha rahat bir oyun ortamına kavuştu. Elbette orijinal oyunda olanlar da oradaki hesaplarından vazgeçmediler. İlk çıktığı zamanlarda pvp serverler stabil değildi ancak zamanla gelişmeye devam eden serverler günümüzde oldukça keyif verici hale döndü.

Emek Serverler

Pvp serverler oluşurken oyuncuların istekleri de  dikkate alınmaya başlandı. Bu nedenle de ortaya türler çıkmaya başladı. Oyuncuların  pvp server yapımcılarından istedikleri üzerine farklı farklı pvp serverler gelirken ortaya ortak pvp serverler çıkmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de emek serverler oldu. Emek serverler içerisinde oyuncular adı üstünde emek vermeden yemek yiyememekteler. Peki bunun orijinal oyundan farkı ne derseniz de orijinal oyunda ne kadar emek verirseniz verin bir arpa boyu yol ilerleyememek oluyor. Bu kadar sıkıntılı olması nedeniyle aslında emek serverlerden farklı oluyor. Peki nereden buluruz bunları derseniz de yukarıdaki emek serverler yazısına tıklayarak ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz kadar çok adres bulunmaktadır.