Pokemon GO çılgınlığının hem araç hem yaya trafiğinde kazalara sebep olabileceği düşünülüyordu. Korkulan oldu ve artırılmış gerçeklik oyununun neden olduğu ilk kaza gerçekleşti. Birleşik Devletleri’in Alabama eyaletinde gerçekleşen trafik kazasında alkollü bir araç sürücüsü “o pokemon buraya gelecek” diye atarlanınca yoldan çıkıp ağaca çarptı.
 
Kaza Hafif Atlatıldı! 

Olayın en sevinidirici yanı ise Pokemon GO nedeniyle yaşanan kazada ölen ya da yaralanan olmaması. Bu kaza sadece maddi hasarla atlatılsa da Pokemon GO’nun yarattığı tehlike hem araç kullanırken hem de yürürürken devam ediyor. Gerçekten oyuna fazla kaptırmanız halinde yoldan çıkmanız, ağaca çarpmanız ya da yolda yürürken görmediğiniz bir inşaat çukuruna düşmeniz olası… Bu nedenle çok dikkatli olmakta fayda var.



 Pokemon GO Uyarıları!

Dışarı çıkmak, yürüyüş yapmak fiziksel aktivite ve sosyalleşme açısından iyi olsa da Pokemon GO’nun yarattığı olası tehlikelerin farkında olmak gerekiyor. Hatırlayacağınız gibi, Sağlık Bakanlığı da sıcak saatlerde Pokemon avlamak için bile olsa sokağa çıkılmaması gerektiğini, çıksak bile başımızın öne eğilmemesi ve karşıya bakmamız gerektiğini belirtmişti.