Diyarbakır - Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu’na dün akşam saatlerinde PKK’lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Ardından uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlere, askerler anında karşılık verdi. Saldırıda karakolda bulunan askerlerden yaralananların olduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye birlikler sevk edildi. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada saldırıda üç askerin şehit olduğu, 24 askerin de yaralandığı belirtildi. Teröristin karakolun önünde oluşturulan kontrol noktasında durdurulacağı sırada bir anda direksiyonu kırdığı aracın infilak ettiği iddia ediliyor.. Öte yandan, bombalı saldırı ile ilgili Diyarbakır 1.Sulh Ceza Hakimliği’nin yayın yasağı kararı aldı.
Dün saat 21.00 sıralarında Diyarbakır- Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Karakol önünde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Askerlerin de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma bir süre devam etti. Saldırıda yaralanan askerler olduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye Diyarbakır’dan çok sayıda ambulans ile karakola takviye birlikler sevk edildi.

3 ASKER ŞEHİT
PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 3 asker şehit oldu, 24 asker yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırıldı.

GÖÇÜK OLUŞTU
Şiddetli patlamada karakol binasında kısmen göçük meydana geldiği veUlusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin (UMKE) de arama kurtarma çalışmalarına katıldığı belirtildi.

YAYIN YASAĞI GELDİ
Diyarbakır’da Mermer Jandarma Karakolu'na PKK'lıların düzenlediği bombalı saldırısı ile ilgili Diyarbakır 1.Sulh Ceza Hakimliği’nin yayın yasağı kararı alındı

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay'dan yapılan açıklamada Diyarbakır'daki saldırıda üç askerin şehit olduğu, 24 askerin yaralandığı belirtildi.
Açıklamda şu iafedelere yer verildi:
''24 Mart 2016 Perşembe günü saat 21.10 sularında Diyarbakır-Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu nizamiyesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 24 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''

PATLAMANIN ŞİDDETİ GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI  
Patlamada, karakolun büyük bir bölümünün yıkıldığı görüldü. Enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü karakolun etrafı branda ile kapatıldı. Yaklaşık 1,4 ton bomba kullanılarak yapılan saldırının şiddeti civar köylerde hissedildi. Karakola yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan bir petrol istasyonunun tüm camları kırıldı. Dün gece trafiğe kapatılan Diyarbakır-Bingöl kara yolu yeniden ulaşıma açıldı.

OPERASYON SONA ERDİ
Bölgede, dün saldırının ardından başlatılan helikopter destekli operasyon sona ererken, saldırının şekli netleşmeye başladı. İddialara göre, olay yerine bomba yüklü araçla gelen bir terörist, karakolun önünde oluşturulan kontrol noktasında tam durdurulacağı sırada, bir anda direksiyonu kırarak karakola girmeye çalıştı. Araç bu sırada infilak etti. Şehit olan askerlerin saldırı sırasında, kontrol noktasında görevli olduğu belirtildi.