TURNİKE

Turnike geçişleri kontrol altına almak için kullanılan mekanik ve elektronik aksamlardan oluşan sistemdir. Turnike sistemleri belirli bir alana giriş çıkışları kontrol altına almak, izinsiz geçişleri engellemek veya güvenlik amaçlı kullanılan cihazlardır. Turnikeler sektörel olarak bir çok alanda kullanılmaktadır. Bunlara örnek verecek olursak fabrikalar, plazalar, stadyumlar, hastaneler, büyük ve küçük işletmeler gibi. Kullanım amacına göre bir çok turnike modeli bulunmaktadır. Turnikeler bel turnikesi, boy turnikesi, engelli geçiş turnikesi, hızlı geçiş turnikesi, hijyen turnikesi ve bağımsız turnike olarak sınıflandırılır.

 Bu turnikelerden en yaygın kullanılan turnikeler bel turnikeleridir. Genel olarak geçişlerin yoğun olduğu yerlerde kullanılan 3 kollu turnikelerdir. Bel turnikelerinin farklı modelleri bulunmaktadır. Tek ayak, çift ayak veya çift geçiş gibi. Bir diğer turnike ise boy turnikesidir. Bu turnike gelende güvenliğin daha yüksek olduğu yerlerde kullanılmaktadır. Örneğin stadyum, spor salonları veya site girişleri gibi. Boy turnikesi 225 cm yüksekliğe sahip olduğundan kaçak geçişler için daha güvenlidir.

Bir diğer turnike modeli ise hızlı geçiş turnikesidir. Hızlı geçiş turnikeleri görüntü olarak diğer turnikelerden daha şık bir yapıya sahiptir. Genel olarak görselliğin ön planda olduğu plaza gibi yerlerde sık sık karşımıza çıkmaktadır. Hızlı geçiş turnikesi single ve double olmak üzere ikiye ayrılır. Bu turnikeleri yan yana koyarak istenilen miktarda yol yapılabilmektedir. Geçiş yoğunluğuna göre bu sayı belirlenir.

Engelli geçiş turnikesi bir çok alanda engelli insanların geçişini kolaylaştırmak için kullanılan tek kollu, sağa ya da sola açılabilen turnike modelidir. Engelli geçiş turnikesi genel olarak diğer modellerin yanında kullanılmaktadır.

Hijyen turnikesi ise genel olarak yemekhane veya gıda sektörü gibi temizliğin önemli olduğu yerlerde kullanmaktadır. Hijyen turnikesinin içine konulan dezenfektan sayesinde personeller geçişlerde ellerini dezenfekte ederek geçiş sağlarlar.

Bağımsız turnikeler ise tek taraflı geçişi sağlamak için kullanılan, herhangi bir elektronik aksamı bulunmayan, mekanik aksamdan oluşan turnikelerdir. Genelde market gibi yerlerde tek yönlü giriş veya çıkış için kullanılır.

Turnikeler tek başlarına işe yaramaz. Tetiklemek için mutlaka bir cihaz veya tetiğe ihtiyaç duyarlar. Turnike sistemlerini parmak okuyucu sistemi, yüz tanıma sistemi, kartlı veya şifreli sistemlere bağlayarak kullanabilirsin. Bu cihazlar sayesinde ise personel takip programı, Access geçiş kontrol yazılımı veya yemekhane yazılımları ile turnike sistemlerini entegre edebilirsiniz.

PLAKA TANIMA SİSTEMİ FİYAT

Plaka tanıma sistemi araç geçişlerini kontrol altına almak için kullanılan sistemdir. Ülkemizde ve dünyada bir çok yerde plaka tanıma sistemi kullanılmaktadır. Plaka tanıma sistemi kamera kullanılarak çalışmaktadır. 1 veya daha fazla kameraya ihtiyaç duyulmaktadır. Plaka tanıma sistemi araç geçişlerinin olduğu her yerde kullanılabilir. Genel olarak plaka tanıma sistemi ücretli veya ücretsiz otoparklarda, site otoparklarda kullanılmaktadır. Sistem içeriğinde 1 veya birden fazla kamera, panel ve bilgisayar olması gerekmektedir. Plaka tanıma sistemini bariyer, kayar kapı veya kepenkli kapı ile uyumlu çalışmaktadır. Plaka tanıma sisteminde programa kullanıcı araçlarının plakaları tanımlanır. Araç plakasını kamera gördüğünde okur ve eğer kayıtlı ise tetik göndererek kapıyı açacaktır. Dilerseniz plaka tanıma sisteminde gün gün veya saat aralıklarında geçiş izni verebilirsiniz. Geçiş sayısı vererek giriş sayısını sınırlanabilir. Plaka tanıma sisteminde aynı daireye veya aynı firmaya ait birden fazla araç varsa belirli sayıda aracına geçiş izni verebilirsiniz. Bir aracın geçişini bloke edebilirsiniz. Plaka tanıma sistemi fiyat için satış temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

OTOPARK BARİYERİ

Otopark bariyeri otoparklar veya belirli bir alana giriş ve çıkışları kontrol altına almak için kullanılan elektronik ve mekanik aksamlardan oluşan sistemdir. Otopark bariyeri bor çok yerde kullanılmaktadır. otopark giriş ve çıkışlarında, otoyollarda, spor salonlarında vb. gibi. Otopark bariyeri kumanda veya butonla çalışabilmektedir. Dilerseniz OGS sistemi, plaka tanıma sistemi, yüz tanıma cihazı, parmak izi cihazı, kartlı veya şifreli cihazlar ile de kullanımı mümkündür. Otopark bariyeri kullanılacak alan veya ihtiyaca göre farklılık göstermektedir. Otopark bariyerlerinin kol uzunluğu veya motor hızı farklılık gösterebilir. PERKOTEK olarak satışını yaptığımız 6 metrelik bariyerlerin kolları teleskobiktir. Yani dilerseniz 6 metreden daha kısa olarak kullanabilirsiniz. 6 metreden büyük giriş veya çıkışlarda karşılıklı iki bariyer kullanabiliriz. Otopark bariyerimizde standart olarak fotosel kullanılmaktadır. fotosel sayesinde bariyer inerken araya herhangi bir araç veya insan girdiği taktirde bariyer kolu tekrar yukarı doğru kalkacaktır. Böylelikle uluşabilecek hasarların önüne geçilmiş olunur.  Perkotek otomatik bariyerlerde standart olarak tepe lambası yani flaşör kullanılmaktadır. flaşör sayesinde bariyer gece çalıştığında flaşör çalışarak ışıklı uyarı verecektir. Böylelikle otopark bariyer rahatlıkla fark edilecektir. Otopark bariyerlerinin bazı modellerinin ön tarafında led ekran bulunmaktadır. Bu led sayesinde sürücü geçeceği veya duracağı zamanı görebilmektedir. Bariyer kapalıyken dur ikazı verir ve bariyer tam açıldığına geçiniz ikazı yanarak güvenli geçişe ortam hazırlar.