PLAKA TANIMA SİSTEMİ

Plaka tanıma sistemi araç giriş çıkışlarının kontrollü olarak yapıldığı alanlarda kullanılır. Kullanım alanları AVM, işyeri, site, işletme ve özel otoparklar başta olmak üzere üniversiteler, asgari bölgeler ve araç muayene istasyonları gibi birçok alanda kullanımı mümkündür. Plaka tanıma sistemi (PTS) çok sayıda yerde güvenle kullanılabilir. Özellikle hızlı ve güvenilir olması ile ön plana çıkar. Bu sistemler konumlandırıldığı alana çok sayıda fayda sağlamaktadır.

Plaka tanıma sistemi motorlu araçları kare veya dikdörtgen şeklinde bulunan plakalarını kameradan okuyup txt formatında database aktarılmasıdır. Her teknoloji sisteminde olduğu gibi plaka tanıma sistemi alımı yapmadan önce göz önünde bulundurulması gereken hususlar vardır. Bu hususlar sistemin düzgün çalışması, karanlık ve aydınlık ortamlarda plakanın okunabilmesi aynı zamanda güvenli bir şekilde hızlı geçişin sorunsuz sağlanmasıdır. Tamamen yerli ve milli olan Perkotek plaka tanıma sistemi görüntüyü 20ms gibi çok kısa bir sürede işler. Bu sayede araçlar otopark kapılarında beklemeden plaka tanıma sistemi  sayesinde hızlı ve güvenilir şekilde geçiş yapar. Kullanılan ileri teknoloji sayesinde bu sistem üzerinde kameraya zoom alanı oluşturmayı sağlayıp bu sayede kamera etraftaki gereksiz plakaları okumakla meşgul olmaz. Sadece otopark giriş ve çıkış noktalarındaki araçları okur. Gece ve gündüz sorunsuz şekilde çalışır. Yerli veya yabancı, iki satırlı ve tek satırlı plaka ayırt etmeksizin okuma yapar. Perkotek plaka tanıma sistemi, müşterinin tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, müşteri isteklerine göre sürekli güncellenmektedir.

Perkotek plaka tanıma sistemi (PTS), Geçiş yapan aracın plakasını okumakla kalmaz geçiş anındaki araç resmini sisteme yükler. Bu sayede aracın geçin yaptığı kapıyı ve saatini öğrenmiş olursunuz. Sistem üzerinde daha önce kaydedip geçiş izni verdiğiniz araçlara izin verirken, tanımsız plakaları yetkiliye bildirir ve siz izin vermeden geçişine izin vermez. Sadece tanımsız plakaları değil, özellikle sitelerin otoparklarında daire bazlı kısıtlama tanımladıysanız ve otoparkta dairenin belirlediğiniz sayıdan fazla aracı varsa geçişine izin vermez. Kara listeye eklediğiniz yasaklı araçlar geçiş yaptığında sizlere uyarı verir. Sistem Her türlü kullanım imkanı, sağlayan akıllı bir sistemdir.

Ticari amaçla kullanılan otoparklar için geliştirilen ücretli otopark plaka tanıma sistemi yazılımı en çok tercih edilen ürünler arasında ilk sırada yer alır. Ticari amaçla kullanılan bu sistem, dilediğiniz gibi abonelik oluşturabilir ya da içerde kaldığı süreyi, birim ücretle çarparak hesaplama yapar. Farklı tarifelendirmeler yapmanıza olanak sağlar. İçerde bulunan araçları listeleyebilir otopark kapasitenizi belirleyebilir ve doluluk oranını öğrenebilirsiniz. Program üzerinden abonelere mesaj gönderebilir, geçişlerini ve borç bilgilerini görüntüleyebilirsiniz. Günlük, haftalık, aylık ya da tüm satışları raporlama şansına sahip oluyorsunuz.

Kartlı Geçiş Sistemi kullanım amacına göre kişilere verilen kart ve bu kartları okuyarak personelin işe giriş çıkış zamanlarının tespitine, mesai kontrolünde firma içindeki yetkilendirilmiş alanlara giriş çıkışlarda, ziyaretçi takibinde, yemekhane sisteminde, turnike ya da kapıların açılıp kapanmasını sağlayan okuyucu sistemlerdir. Kartlı geçiş sistemleri sayesinde işletmenizde kontrol altında tutmak istediğiniz ve giriş çıkışın belli kişiler tarafından yapılmasını istediğiniz tüm alanlarda yetkilendirilmiş kişiler dışındaki herkesin giriş yapmasını engelleyen kartlı geçiş sistemi  sayesinde, kontrolü sağlamak oldukça kolaydır. Kartlı geçiş kontrol sistemleri oldukça pratik ve kullanışlıdır. Bu sistemler giriş ve çıkışlar kontrol altına alındığı için güvenli bir ortam sağlanmaktadır. Ayrıca kartlı geçiş sistemlerinin yetkilendirme özelliği sayesinde belirli kişilerin izin verilen alanlardan güvenli bir şekilde geçmesi sağlanmaktadır. Oldukça ekonomik oldukları için birçok firma tarafından tercih edilir.

Bekçi tur sistemleri güvenliğin şart olduğu tüm bölgelerde kullanılan, günümüzde çokça tercih edilen kullanım alanı oldukça geniş sistemlerdir. Kullanım amacı genel olarak güvenlik görevlisinin takibini sağlamak olsa da periyodik olarak takibin yapılması gereken tüm noktalarda kullanılabilen sistemlerdir. Üst düzey güvenlik sağlayan bekçi tur sistemi  kullanım ve raporlaması oldukça kolaydır. Bu sistemler okuyucu kalem, tur noktası, personel kartı ve yuvadan oluşmaktadır. Kullanıma başlamadan önce program kurulumu yapılıp nokta tanımı, tur tanımı ve personel tanımı yapılır. Devriye noktaları personelinizin periyodik takibini yapmasını istediğiniz noktalara yerleştirilir.  Bu kontrol noktalar dış hava koşullarından etkilenmeyen özel dayanıklı bir malzemeden üretilir. Bekçi günlük nöbetinde bu noktaları yazılım üzerinde belirttiğiniz saatlerde tüm noktaları gezerek devriyesini tamamlar. Dilerseniz olay kartları oluşturup devriye noktasında bir olay söz konusu ise belirleyeceğiniz olay kartını okutur. Bu sayede rapor alırken olaylar hakkında bilgi sahibi olursunuz.  Günlük veya belirli aralıklara yetkili kişi kalemi alıp bilgisayara bağlı olan yuvaya takar. Program üzerinden verileri çekip rapor alır. Raporda hangi bekçi hangi saatlerde devriye atmış, eksik nokta basımı veya eksik devriyesi var mı, yok mu tespitini yapmış olur.