Her türlük hava şartına uygun olarak mekanları dış etkenlerden korumak için kullanılan sistemler, günümüzde son derece gelişmiş şekilde kullanılmaktadır. Restoran ve cafelerin, evlerin dış kısımlarını yağıştan, aşırı güneşten korumak amacıyla pergola tente en ideal yapıdır. Ayrıca kent yaşamı içinde doğadan bir rüzgar getirmek için de kullanılmaktadır. Bu nedenle belediyelerin yürüyüş yollarında, kaldırımlarda da pergola tenteyle karşılaşmak mümkün olmaktadır. Koruma sistemi olduğu için en çok tercih edilen yapıdır. Otomatik ya da manuel hangisini tercih ederseniz, buna göre model ve rengi de seçebilirsiniz. Zevkinize ve mekanınıza uygun seçimlerle görselliği de tamamlayabilirsiniz. Kolay açılıp kapanma özelliğine sahip olduğu için, istediğiniz zaman açıp kapama imkanı da bulunur. Kolay temizlenebilme özelliği sayesinde çıkarılıp yıkanabilir. Tavanı da açılıp kapanabilir özelliğe sahiptir. Etrafını da camla kapattığınızda, kışın bir kış bahçesi yazın da güneşten koruyucu bir serin alan oluşturmak mümkündür. Özel kumaştan yapıldığından, yazın güneşlik gibi güneşten koruyucu olmaktadır. Kumaşı su geçirmez olduğu için, yağmurda, karda koruyucu olmaktadır. Uzaktan kumandalı motoru ile desteklenmektedir. İleri-geri kontrol sistemiyle de rahatlıkla kullanılmaktadır.

Pergola tente açılır-kapanır çadır sistemi olarak bilinmektedir. Kurulacağı alana uygun olarak çatı şekli ve direk desteği uygulanmaktadır. Bu uygulamayla evlerin balkonlarına, bahçelere de rahatlıkla kurulmaktadır. İstenirse tamamen kapatılmadan çevrenin görülmesi de mümkün olmaktadır. Direk desteği yoksa, tentenin askılara ve duvara monte edildiği de bilinmektedir. Ray desteği varsa, zemine sadece bu raylarla destek verilmektedir. Bu sistem nereye uygulanacaksa mutlaka önceden görülerek yapılmalıdır. Bu şekilde tasarlanması daha kolay olacaktır. Önemli olan doğru pergola tenteyi seçmek gerekir. Pergola tentenin belli bir estetik gücü olduğu için, özellikle gece görünümüyle ve her mevsim farklı bir görünüm ortaya koymasıyla, konfor arttırıcı olmaktadır. Işıklandırmalarla birlikte, uyumlu mobilyalarla mekanların estetik algısı üzerinde olumlu etki yaratmak mümkün olmaktadır. Paslanma ve aşınma görünmediği için uzun yıllar pergola tente kullanılmaktadır.

Ahşap ve metal ayakların aracılığı sayesinde, mekandan gölgelediği alanı rahatlıkla ayırabilmektedir. Bu şekilde özellikle cafe ve restoranlarda müşterilere sunulan görsel açıdan da belli olması sağlanır.

http://berekettente.com/