İnternet kullanımının yyagınlaşması insanların gerçek hayattan daha fazla sanal hayatta zaman geçirmesine sebep olmuştur. Sohbet, eğlence veya alışveriş gibi işlemler internet ortamından da yapılarak insanların hayatları daha kolaylaşmıştır. Kolaylaşmasının yanı sıra insanlar için dezavantaj oluşturabilecek durumların da olmasına sebep olmuştur. İnternet kullanıcıları herhangibi bir eğitime tabi tutulmadıkalrı için bilinçsiz olarak internet kullanmaktadırlar. Özellikle alışveriş konusunda yapılan bu bilinçsizlik büyük sorunları da beraberinde getirmiştir. Kartların boşaltılması insanların başına gelebilecek olan en kötü şey olabilir. Tüm bu sorunlara çözüm olabilecek yeni nesil bir ödeme sistemi karşımıza çıktı. Paykwik adı verilen bu sistem ile kullanıcıların hesap güvenlikleri sağlanmaktadır. Paykwik kartın özellikleri arasında güvenlik sistemleri ilk sırada yer alıyor.

                Paykwik kart güvenli kart olarak yaygınlaşmıştır. Kullanıcılara güvenliği sağlarken sorumluluğu da üzerine alarak herhangi bir olumsuz durumun yaşanması halinde sizlere hak talep etme imkanı sağlamaktadır. Genel olarak incelediğiniz zaman bu kartın bir sanal kart olduğunu görebiliriz. Sanal kartlar tek kullanımlık oldukları için belirtilen ücretten fazla alışveriş yapılmamaktadır. Bu hem sizin için hem de kart güvenliğiniz için gerekli ve önemlidir. Bu sanal kart özelliği bankaların vermiş oldukları hizmetler arasında da bulunmaktadır. İsteğiniz doğrultusunda banka ile görüşerek de alışverişiniz için sanal kart talebi oluşturabilirsiniz.

                Paykwik kart satın almak için belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Bu kartı satın almak için bankaları değil, yine imternet ortamını tercih etmeniz gerekiyor. İnternetten yapacağınız cüzi bir ücret ile paykwik kart sahibi olabilirsiniz. Bu kart ile alışverişlerinizde hem güvenli hem d esınırsız işlem yapabilirsiniz. Paykwik kart ödemesi yapılırken ücret doğrudan karşı tarafa aktarılmamaktadır. Siteye veya ürün satan para aktarma işlemi paykwik tarafından yapılmaktadır. Sizler önceden paykwik kartınıza ödeme yapmalısınız. Sonrasında alışveriş sizin adınıza paykwik tarafından gerçekleştirilerek güvenli olarak alışverişinizin sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu kartı kendinşz kullanmak istediğinizde ise sizlere 16 bitlik bir kart bilgisi ve şifresi verilmektedir. Bu bilgiler ile aracı olmadan alışverişinizi kendiniz yapabilirsiniz. Kart satın almak için satış yetkililerine başvurmanız gerekmektedir.

https://paykwik.org/