Parfüm tasarımı meşakkatli bir iştir; bilimin sunduğu bilgileri kullanmayı gerektirir, kokular konusunda moda trendlerini takip etmeyi gerektirir. Parfümün formülasyonunu geliştirmek için çok farklı aroma kokularını birleştirmek gerekebilir. Parfüm tasarımı için kokuların arasındaki farkı ayırabilen çok iyi bir buruna sahip olunması gerekir. Farklı kokuları tanımlayabilmek yetenek gerektiren bir iştir. Yani parfüm ve esans üretmek ve şişelere doldurmak değildir bizim yaptığımız iş. Biz parfüm tasarlıyoruz.

Parfümün yeterince iyi olması bizim için yeterli değildir; dünyadaki trendleri takip ederek trendler paralelinde koku sunmak zorundayız; yani ticari başarı da bizim için önemlidir.

Kalıcı Parfüm Esansı

Kimya bölümü lisans ve lisansüstü alandan mezun çok sayıda kimyagerle çalışıyoruz. Kimyagerlerimiz yaptıkları laboratuvar çalışmalarında stabil bir ürünü yaratmak için uzun süreli araştırmalar yaparlar. Kokunun daha uzun süreli nasıl kalıcı olacağının üzerinde çalışırlar, testler yaparlar. Parfüm içerisinde yer alan katmanlar ve bileşenleri anlamak için koku duyusu çok önemlidir.  İyi bir parfüm oluşturabilmek için aroma sentezleri yapılır; üst, kalp ve baz noktaları üzerinde titiz çalışmalar geliştirilir.

Opaq Kimya ve Kozmetik firması olarak bizler dünyaca ünlü markaların parfüm esansları üzerine çalışıyoruz. Bu parfümlerin esansları uzman ekibimiz tarafından analiz ediliyor ve esans reçeteleri çıkarılıyor. Bu reçetelere bağlı kalarak üretim yapılıyor. Elde edilen esanslar parfüm esansları ile birebir ve aynı kalitede oluyor.