Gülüş Dizaynı

Estetiğimiz için en önemli adım güzel bir gülüştür.

Estetik bir gülüşe ulaşmak için kullanılan yöntemleri Özel Cosmodent Kemer Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’ne sorduk

 Güzel bir gülüş için bazen çok küçük dokunuşlar bile büyük farklar yaratır.

Peki nedir bu küçük dokunuşlar?

  1. Öncelikle dişlerin rengini değerlendiririz. Bazen sadece diş beyazlatma ile çok güzel sonuçlara ulaşabiliyoruz.
  2. Estetik Konturlama ile dişler üzerine yapılan küçük aşındırma ve şekillendirmelerle çok şaşırtıcı sonuçlar elde edebiliyoruz. Bu yolla keskin kenarlı bir dişin köşesi yuvarlatılarak  veya küçük ilaveler yaparak gülüşte büyük farklar yaratabiliyoruz.
  3. Kompozit restorasyonlar ile dişlerde çeşitli estetik düzenlemeler yapmak hem ekonomik  hem de çok kısa süreli işlemlerdir. Kompozit restorasyonlar ile kırık dişleri tedavi edebilir, diş aralarındaki boşlukları kapatabilir ve dişlerde çeşitli değişiklikler yapabiliriz.
  4. Porselen Laminalar dişlerin  sadece ön yüzeylerinden  minimum  aşındırma yapılarak uygulanan estetik bir yöntemdir.0.5 mm kalınlıkta istenen boy ve formlarda üretilebilen Porselen Laminayı özel bir yapıştırıcı sayesinde dişlerin ön yüzeyine yapıştırırız. Yapıştırıldıktan sonra oldukça dayanıklıdır.Porselen laminaların avantajı son derece doğal ve estetik olmalarıdır. Çok ince porselenler oldukları için doğal mine yüzeyi gibi durur. Size uygun şekil, büyüklük ve renkte yapılan porselen laminaları yapıştırıldıktan sonra kullanırken çok aşırı hassasiyet göstermenize gerek yoktur. Kendi dişlerinize göstermeniz gereken titizliği göstermeniz yeterlidir.