Ebru Gündeş, Ahmet Selçuk İlkan'ın şiiri olan ve Özgecan'ın babasının besteledği şarkıyı okudu ve stüdyoda duygu dolu anlar yaşandı. Herkesi gözyaşlarına boğan şarkı sonrası Özgecan'ın ailesi önce Ebru Gündeş'e teşekkür etti ve sonrasında ise Türkiye'ye seslendi.



Özgecan Aslan cinayeti


Özgecan Aslan Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi. Aslan'ın yanmış bedeni 13 Şubat 2015 günü suçu beraberindeki iki kişiyle işlediğini itiraf eden kişinin jandarma ekiplerini olay yerine götürmesi ile bulundu.
Özgecan Aslan cinayetinin ortaya çıkması Türkiye çapında olayın ortaya çıktığı gün ve takip eden günlerde öfkeye ve gösterilere yol açtı. Binlerce kadın, kadınların tecavüzüne, şiddet görmesine ve öldürülmesine hükümetten yeterli tepkinin gelmemesiyle bu durumun normalleşmesi gerekçesiyle sokaklara döküldü. Gösterilerde kadına karşı şiddetle ilgili daha güçlü tedbirlerin alınması istendi. Olay sosyal medyada da büyük ilgi gördü ve ülke çapında pek çok gösterinin düzenlendiği 16 Şubat günü "Kara Pazartesi" olarak anıldı ve kadınların yaşadıkları taciz olaylarına sessiz kalmayarak anlatmaları istendi. 



Özgecan Aslan'ın katilinin aldığı ceza


Mersin'in Tarsus ilçesinde, geçtiğimiz 11 Şubat'ta evine gitmek için minibüse binen ancak 2 gün sonra yakılmış cesedi bulunan Özgecan Aslan'ı öldürdükleri iddiasıyla Ahmet Suphi Altındöken, Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe yakalanmış, sanıklar hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açılmıştı. Özgecan'ın katil zanlılarının tutuklu yargılandığı davanın 3'üncü duruşması, bugün Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Zanlılar Ahmet Suphi Altındöken, Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca tecavüz ve diğer suçlardan da minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken'e 27, arkadaşı Fatih Gökçe'ye 24 yıl hapis cezası verildi.



Özgecan Aslan'ın hayatı film oluyor!


11 Şubat 2015 tarihinde vahşice öldürülen Özgecan Aslan cinayeti beyazperdeye taşındı. Özgecan Aslan cinayetini konu alan filmde Özgecan Aslan'ı oyuncu Maral Büyüksaraç canlandırıyor.
Mersin'in Tarsus ilçesine tecavüz girişimine direndiği için bir minübüste öldüren Özgecan Aslan cinayetini İngiliz yönetmen beyazperdeye taşıdı.
Üniversite öğrencisi tezi için İngiltere'den Türkiye'ye Özgecan Aslan cinayetini araştırmak için geldi. Bir sürede Türkiye'de çekimleri tamamlayan İngiliz yönetmen Chris Surnames çekimleri tamamlar tamamlamaz ülkesine geri döndü.