Özel ölçülü vestiyer evlerimizin en çok kullanılan ürünleri arasında yer almaktadır. Vestiyer, Fransızca kökenli kelime; başta evlerde olmak üzere birçok yerde mont, şapka gibi dış giyim eşyalarını bırakmak için tasarlanmış alana veya mobilyalara verilen terimdir. Daha çok odaların giriş bölümünde kullanılan vestiyerler, en atmosferik mobilyalar arasında yer almaktadır. Evin atmosferinin sakinliğini ve hüznünü misafirlere yansıtacak ilk yer antredir. Ve vestiyerler, girişleri taçlandıran görkemidir. Bu nedenle vestiyer ve antrenin uyumu dekorasyon söz konusu olduğunda oldukça önemlidir.

Vestiyer seçmeden önce evin genel dekor stilini göz önünde bulundurarak evinize daha uygun bir vestiyer seçebilirsiniz. Dolap için ne istediğinize seçim yapmadan önce karar verebilirseniz, aradığınız vestiyere daha kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Özel ölçülü portmanto yapımı ile antrenizin daha uyumlu görünmesini sağlayabilirsiniz.

 

Vestiyer Çeşitleri Arasından Hangisine Size Uygun

Ayakkabıları saklamak için yetersiz alan, evin girişindeki düzeni bozabilir. Vestiyer ayakkabılık modelleri bu sorundan kurtulmak için en uygun seçenektir. Aynaların ortama getirdiği derinlik ve zarafet göz önüne alındığında vestiyer ayna modelleri, antrelerinin şıklığına önem verenler için ideal bir seçimdir. Vestiyer modelleri, ayakkabının yanı sıra mont ve kaban gibi tüm dış giyimiyle uyumlu olacak bir vestiyer arayanlara yardımcı olabilir. Ayakkabı rafları, askıları ve aynaları ile karmaşık bir mobilyadır.

Bu dolaplar özellikle küçük haneler tarafından tercih edilmekte ve diğer dolaplara göre daha fazla yer kaplamaktadır. Böyle bir vestiyer almayı planlıyorsanız, bu mobilya için koridorda ne kadar yer ayırabileceğiniz çok önemlidir. Ne yazık ki, tüm evlerin geniş ve ferah giriş alanları yoktur.

Yeni nesil evlerde uzun antreleri neredeyse yok gibidir. Bu kadar farklı konut mimarilerinde kapsamlı bir vestiyer için yer bulmak zor olabilir. Bu durumda yapılması gereken tek şey kalıyor. Özel ölçülü vestiyer tasarlatmanız ve evinizin uygun alanına monte ettirmeniz sizin için en doğru karardır.

Vestiyer Seçimini Kolaylaştıracak Püf Noktaları

Küçük ve karanlık bir koridorunuz varsa girişte ferahlamak için beyaz bir vestiyer tercih edebilirsiniz. Ayakkabı bölümlerinde havanın dolaşabildiği kapak tasarımlı vestiyerler tercih ederek evde oluşabilecek koku sorununun önüne geçebilirsiniz. Evde yaşayan kişi sayısı az ise, misafir geldiğinde sorun yaşamamak için orta kapasiteli bir vestiyer tercih edebilirsiniz. Bir vestiyer seçmeden önce iyi bir araştırma yaparak olumsuz sonuçlardan kaçınabilirsiniz.

Özel ölçülü vestiyer tasarımı yapan imalatçı firmalara uğradığınızda istediğiniz ölçülerde ve istediğiniz tipte vestiyer yaptırabilirsiniz.

Okuyunuz: Ölçüye Göre Dolap Yapımı

Antre Mobilya Seçimi Nasıl Olmalı?

Evin giriş alanını oluşturan alan, genellikle sadece vestiyer ile birlikte kullanılır ve boş bir alandır. Ancak geniş ölçülere sahip ve kullanım alanı bol olan koridorlarda mobilya seçimi ile daha fonksiyonel bir kullanım sağlanabilir. Antre mobilya seçenekleri geniş, sade ve kullanışlı seçenekler olmalıdır.

  Giriş bölümündeki ilk favori mobilya parçalarından biri vestiyerdir. Bu mobilya parçası, daire ve ofislerin giriş alanlarında kullanılmaktadır. Bu mobilya parçası, karşılama alanı olarak kullanılan bu alanda giysi, çanta, şemsiye ve şapka asmak ve ayakkabı depolamak için kullanılır.

 Vestiyer, bir tür ev ortamında eşyaların saklanması ve depolanması için özel bir dolap olarak kullanılabilir. Bu kullanım için seçilen dolap ürününün daha geniş bir çerçeve ile donatılması ve çoğu zaman yerden tavana yükselen bir çerçeve ile tercih edilir.

Okuyunuz: Giyinme Odası Modelleri

  Aslında farklı fikirler ve özgün uygulamalar sayesinde giriş alanını tamamen değiştirebilir ve modern bir görünüme kavuşabilirsiniz. Özel ölçülü vestiyer tasarımı ile çok daha şık ve kullanılabilir alanlara sahip olabilirsiniz. Temelde giriş dekorasyonunda ilk nokta estetik ve fonksiyonel detayların birleştirilmesidir.

 Bu yaklaşımla çok küçük antre alanlarında bile etkileyici bir dekoratif kullanım mümkündür. Ayrıca farklı genişliklerde antre alanları için farklı fikirler oluşturulabilir. Her daire veya işyeri için giriş alanına uygun dekoratif aksesuar ve mobilyaları rahatlıkla bulabilirsiniz.