Çocukların okul çağlarını belirli bir düzeye getirip özellikle üniversite çağına geldiklerinde bulundukları şehrin dışında öğrenimlerine devam ettikleri görülmektedir. Ailelerinden uzak kullanacakları konaklama tesisleri olarak düzenlenen Vezneciler kız yurdu yerleşim planları acısından son derece titiz planlamalar yapılarak öğrencilerin tercihine bağlı yerleşim imkanı sunmaktadır. Yerleşim planlamalarında Vezneciler yurdu oda düzenlemeleri tek kişilik, iki kişilik, üç kişilik, dört kişilik olacak şekilde düzenlenmiştir.

 Öğrenci Yurdu Açılış Kapanış Saatler Nasıldır?

            Kaliteli ve konforlu yaşam imkanı sunan Vezneciler kız öğrenci yurdu açılış kapanış saati olarak bir sınırlama söz konusu olmazken öğrencilerin giriş çıkış saatlerinde gerekli talimatlar verilerek kontrol altına alınmaktadır. Sabah çıkış saati ders durumuna göre olabilirken akşam en son saat 23:00 de herkesin giriş yapmış olmasına dikkat edilmektedir.

 Yurt Güvenliği Nasıl Sağlanır?

            Ailelerin emanet ettiği öğrenciler en kaliteli yaşam alanlarından faydalanırken Fatih kız öğrenci yurdu güvenlik konusunda en hassas tedbirleri almaktadır. Bütün tesis etrafı giriş çıkışları katlar elektronik görüntüleme cihazları ile 24 saat gözlem altında tutulmaktadır. Bunun yanında girişte özel güvenlik ve tüm katlarda kat görevlileri bulunmaktadır.

 http://www.istanbulgazikizyurdu.com/