Yapılan araştırmaya katılan 1000 çalışanın ofis masasında yapılan incelemede ortalama olarak bir ofis masasının 6 santimetrekaresinde yaklaşık 20.961 bakteri bulunuyor.

İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden The Sun’da yer alan haberde ofis masalarında bulunan bakterilerin klozette bulunanlardan yaklaşık 400 kat daha fazla olduğu ifade edilirken, elde edilen sonuçlara göre bu bakteriler arasında mide rahatsızlığı, ishal, cilt enfeksiyonları ve kusmaya sebep olabilecek olanların yer aldığı ifade edildi.

bakteria

İngiltere’de yapıldığı için uzunluk birimi olarak inç kullanılan araştırmada diğer aksesuar ve araçlar da incelendi. Buna göre, bilgisayar klavyesinin her 6 santimetrekarelik alanında yaklaşık 3295 bakteri bulunurken, bilgisayar mouse’unda 1.676 bakteri bulundu. Akıllı telefonlarda ise yaklaşık 25.127 bakteri olduğu yer alırken araştırmada ofislerdeki mutfaklar da masaya yatırıldı.

bakte

Yapılan araştırmada su ısıtıcının üzerindeki 6 santimetrekarelik alanda 2.483 bakteri bulunurken, muslukta 1.331 bakteri bulunduğu ifade edildi.