Yakalandığı kalın bağırsak kanserinin akciğere sıçramasıyla durumu daha da ağırlaşan ve dün hayata gözlerini yuman 53 yaşındaki sanatçı Nuray Hafiftaş, gözyaşları ve dualar eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.

Hafiftaş’ın cenaze namazı Şişli Teşvikiye Camii'nde kılındı. Ünlü sanatçı, Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi. Merhum sanatçıyı son yolculuğunda sanatçı dostları, siyaset dünyası ve yakın çevresi yalnız bırakmadı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, merhum sanatçının annesi Gül Hafiftaş’ın yanına giderek başsağlığı diledi. Anne Gül Hafiftaş ve babası Sevdakar Hafiftaş, sağlık sorunları ve soğuk hava koşulları edeniyle taziyeleri araç içerisinde kabul etti.

Cenaze töreninde sanat dünyasından; Seren Serengil, Yaşar İpek, Ahmet Selçuk İlkan, Metin Şentürk, Zara, İzzet Yıldızhan, Ferman Toprak, Hakan Peker, Tarık Mengüç, Selami Şahin, Orhan Gencebay gibi isimler sanatçıyı son gününde yapnız bırakmadı.

Ahmet Selçuk İlkan duygularını, “Çok genç yaşta kaybettik. Bunu kabullenmek çok zor. Mukadderat… Allah onu cennette en güzel şekilde kucaklasın inşallah. Türküler onun yoldaşı olsun” diyerek ifade etti. İzzet Yıldızhan da, “Allah mekanını cennet eylesin. Söylenecek söz çok yok. Hastanede son zamanlarında bile bana ‘Hayvanlarıma kim bakacak?’ diye soruyordu” dedi.
Cenazede gözyaşlarına hakim olamayan Zara, “Yaramaz çocuk gibi hastaneden kaçmak istiyordu. Tekerlekli sandalyede ağrıdan titreyerek o mavi güzel gözleriyle bana bakması aklımdan çıkmıyor. Teselli eden tek şey ağrıları artık dindi” açıklamasını yaptı.

DAĞ GİBİ EVLADIMI YİTİRDİM

Usta sanatçı Orhan Gencebay şöyle konuştu: “Sazıyla sözüyle insanların sevgisini kazanmış bir kardeşimizi son yolculuğuna uğurlamaya geldik. Allah mekanı cennet eylesin.”

Merhum sanatçının annesi Gül Hafiftaş ise “Dağ gibi evladımı kaybettim. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah yavrumun makamını cennet etsin” demekle yetindi.