Türkiye enerjide çağ atlamak için gün sayıyor. Nükleer santral kurulacağı için yatırımlar hızlandı. ASO 1. OSB Başkanı Durukan, ”Nükleere 15 bin eleman yetiştireceğiz, Ankara’ya 8 milyar dolar gelecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını bitirmek için hızlandırdığı nükleer projelerde çalışacak personeli yetiştirmek için harekete geçildi. Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde açılacak okulda nükleer tesislerde çalıştırılmak üzere 15 bin ara eleman yetiştirilecek. ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Durukan, bir grup gazeteci ile bir araya geldiği iftar sohbetinde nükleer santrallerde çalışacak elemanların yetiştirilmesine ilişkin projeyi paylaştı. Türkiye’nin nükleer enerji santrallerine yatırım yapmasıyla bu alanda yaklaşık 15 bin yetişmiş insan gücüne ihtiyaç olacağını söyleyen Nedim Durukan, yeni satın aldıkları bir fabrika binasını eğitim tesisine dönüştürdüklerini bahsetti.

ENERJİ İLE İLGİLİ YATIRIM BAŞLADI

Ankara’da yer alan sanayicilerin nükleer enerji konusunda alabilecekleri sorumluluklara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Nedim Durukan, “Nükleer enerji faaliyete geçtiğinde 1. OSB’ye yaklaşık 8 milyar dolar civarında olumlu etkisi olacak. Çünkü oraların tüm malzemelerini, ihtiyaçlarını bölgemizde yapmayı planlıyoruz. Ankara bu konuda yetkindir, iyi fabrikalarımız var. Bu konuda kendimize güveniyoruz” ifadelerinde bulundu.

YERLİ OTOMOBİL ARTIK MEMLEKET MESELESİ

ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mevlüt Açıkgöz ise yerli otomobil üretimi’nin artık farklı bir hal aldığını ve memleket meselesi olduğunu vurgularken, “Tek başına yatırım rakamları korkutuyor. TOBB’un önderliğinde bir ortak girişim grubu, sermaye yapısı oluşturularak el birliğiyle bu işi yapabiliriz. Sanayi, ticaret odalarının içinde olduğu, dışarıdan müteşebbislerin de bulunduğu bir sermaye yapısıyla bu işe girebiliriz. TOBB ne yapacak göreceğiz” cümlelerini kaydetti.