Öte yandan Moody's, 2018'de şirket büyümelerinin düşmesini, ihracatçı şirketlerin ise zayıf Türk Lirası'ndan destek bularak büyüme fırsatı bulmasını bekliyor.

Moody's Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Analisti Rehan Akbar imzalı raporda, "Politika yönü ve yapısal ekonomik reformların uygulanma hızı ile siyasi riskler ve yüksek döviz volatilitesinin sınırlı netliği, 2018 yılındaki Türk şirketleri görünümünü yönlendiriyor." denildi.

Güney Afrika'daki şirketere de değinilen raporda, Güney Afrika şirketlerine yönelik olumsuz görünümün devam eden siyasi belirsizliği yansıttığı ifade edildi.

ŞİRKET BÜYÜMELERİ DÜŞECEK

Moody's'e göre Türkiye'de 2017'de ekonomiyi geçici olarak canlandıran teşvik edici maliye politikasının sona ermesinin ardından şirket büyümesi 2018'de kısmen düşecek. Bununla birlikte Moody's, not verilen Türk şirketlerin çoğunun, sağlıklı bilançolar, güçlü likidite ve pazar liderliği pozisyonlarına ve zorlu bir çevrede faaliyet gösteren iyi bir geçmişe sahip olduğunu da vurguladı.

İHRACATÇILARA ZAYIF TL DESTEĞİ

Bununla birlikte kredi derecelendirme kuruluşu, zayıf Türk Lirası'nın ihracatçı şirketlere pozitif etkisine dikkat çekti.

Raporda, "Türkiye'deki ihracata yönelik imalat şirketleri, Avrupa'daki talep arttıkça zayıf bir lira ile desteklenecek büyüme fırsatları görecek. Turizm, konaklama ve havacılık sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar güvenlik durumundaki gelişmelerden yararlanacak, ancak ortam potansiyel olarak oynak halde kalacak." denildi.