Dünyanın gezilmesi ve görülmesi gereken yerler listesinde üst sıralarda yer alan mısır, tarihi yapısı ile dünyanın dikkatini üstüne çekmeyi başarmıştır. Ülkemizde Mısır'a olan ilginin artması ile birlikte birçok kişi turlarla veya kişisel olarak Mısır'a seyahat etmektedir. Mısır'a gitmek isteyen T.C. Umuma mahsus Türk vatandaşları, öncesinde vize başvurusu işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmekte.

Mısır Vize Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır?

Mısır'a gerçekleşecek olan seyahatin amacına göre vize çeşitleri bulunmakta. Turistik vize, mısır aile vizesi ve ticari vize gibi vize kategorilerinden kısa süreli vize başvurusu yapabilirsiniz. Yapılan başvurunun eksiksiz olması ve Mısır seyahati için bir engel teşkil edilmediği durumda almanız mümkün olmaktadır. Mısır konsolosluğuna gidip seyahat uygunluk durumunu kontrol veya gerekli evrakları almak yerine sitede yer alan başvuru formunu doldurarak işlemlerinizi daha kolay halletmeniz mümkün olmakta. Seyahat yeri ve amacınızı belirterek gerekli olacak evrakları kolay bir şekilde ulaşabilir ve vize işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Mısır Vizesi Başvuru Ücreti

Gerekli evrakları tamamlayıp Mısır vize başvurusu olumlu sonuçlanan kişilerden istenilen belli miktarda ücret yer almakta. Seyahat durumuna göre değişen tek giriş, çok giriş ve 45 yaş üstü olarak ücret farklılığı göstermektedir. Sitede yer alan vize başvurusunu tamamladıktan sonra gereken ücret miktarı otomatik olarak hesaplanmakta ve paranın nereye yatması gerektiği konusunda bilgi verilmektedir.