Adana’da gerçekleştirilen kutlamalar kapsamında Atatürk Parkı’nda, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve diğer ilgililerin katılımıyla, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.  Devlet Bahçeli ise MHP’nin 1969’da ilk kongresini de gerçekleştirdiği Menderes Spor Salonu’nda düzenlenen 50. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde açılan sergiyi geldi.  Burada sergilenen, ilk kongreden ve partinin çeşitli mitinglerinden fotoğraflar ile bazı seçim afişlerini inceleyen Bahçeli, ilgililerden bilgi aldı.

MHP’nin 50 yıl öncekş ilk kongresinde Alparslan Türkeş’e çiçek veren Selver Gedikbaş, 50 yıl sonra aynı yerde Bahçeli’ye çiçek verdi

1969 yılındaki ilk kongrede Kurucu Genel Başkan Alparslan Türkeş’e çiçek sunan 76 yaşındaki Selver Gedikbaş, 50 yıl sonra benzer çiçekten Bahçeli’ye de takdim etti.

Gedik, ayrıca Bahçeli’ye Çanakkale savaşında kullanılan bir tüfek hediye etti

Gedikbaş, daha sonra Çanakkale Savaşları’nda kullanılan bir tüfek hediye ettiği Bahçeli’ye Osmaniye’de 6 yaşındayken izcilik yaptığı yıllara ait fotoğrafını da verdi.

Bahçeliye 6 yaşındayken çekilen fotoğrafı hediye edildi.

Bahçeli daha sonra kendisini bekleyen partililerle vatandaşları selamladı.

Korumalar eşliğinde MHP’li gençlerin kol kola girerek oluşturduğu koridordan geçerek salona girdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, serginin ardından partisinin 50’nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle TÜYAP Fuar Alanı’nda düzenlenen kutlama törenine geçti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in de katıldığı törende konuşan Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini telefonla arayarak Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin adını ‘Alparslan Türkeş Üniversitesi’ olarak değiştirmeyi düşündüğünü söylediğini açıkladı. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

MHP’nin kuruluşunun 50’nci yıl dönümüne dikkat çeken Bahçeli, “Burada muhterem ve müstesna bir ana şahitlik yapıyoruz. 50 yıllık onurlu mücadele tarihimizin herhangi bir safhasında yer alan, 3 hilali başının üstünde taşıyan her kardeşimize teşekkür ediyorum” dedi.

Törende partililere seslenen Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları:

Partimizin 50. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bu günde, böylesi heyecan verici bir düşünce, (Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin isminin Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak değiştirilmesinin düşünülmesi) MHP mensuplarını ve dava arkadaşlarımızı ziyadesiyle memnun etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın böyle bir düşünce ve tasarrufu 50. kuruluş yıl dönümümüz için müstesna ve muazzez bir armağan olmuştur.”

Selam olsun asil bozkurtlara, iffet abidesi Asenalara. Selam olsun umudun güneşiyle ısınan mazlumlara. Hakkı yenmiş mağdurlara, kimi kimsesi olmayan gariplere. Hepinizi en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Her birinize en iyi dileklerimi sunuyorum. Allah’a şükrediyorum ki tam 50 yıl sonra yine aynı yerdeyiz, yine aynı çizgideyiz. Dilek kolay. Bir ülkünün peşinde 50 yıl geçti. Kopan takvim yaprakları sarardı, yıllar yılları kovaladı. Ömürler su gibi akıp gitti. Elden ele aktarılan, gönülden gönüle akıtılan vazgeçilmez yemin ile 50 yıl geride kaldı.

Tarih yine 1969’un 9 Şubat’ıydı. Cumhuriyetçi köylü millet partisinin olağanüstü kongresi Adana’da toplanmıştı. Bir adım atılacaktı, bir hareket başlayacaktı. Millet Partisi’nden Milliyetçi Hareket Partisi’ne etap etap ulaşıldı. Tohum olup ekildik, zaman içinde filizlendik, zaman geldi çınarlaşan 50 yıla buluştuk.

Elleri öpülesi ecdadımız olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten Mareşal Fevzi Çakmak’a Osman Bölükbaşı’ndan Alparslan Türkeş’e kadar iftihar kaynaklarımıza, siyasetlerimizin kutup başlarına cenabı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum. Vatan ve millet uğruna bedenlerini siper eden, yardan geçen, serden geçen bir hilal uğruna hayattan geçen manevi kılavuz olan aziz şehitlerimizi minnetle, rahmetle anıyorum. Davamız için bedel ödemiş, zindanları aydınlatmış, taş duvarları inançlarıyla aralamış, yüzleri Yusuf, sabırları Yunus, yiğitlerimize sağlıklı ve uzun ömürler temenni ediyorum. Partimizin 50’nci yılı kutlu olsun.

‘HİÇ KİMSE İKİNCİ SINIF DEĞİLDİR’

Biz Türklüğümüzü kafatası ölçümleriyle keşfetmedik. Bütün milletin fertleri arasında; anı da birdir, acı da birdir. Beyaz Türk, zenci Türk ayrımı sakattır. Türkiye’de hiç kimse ikinci sınıf insan değildir. Hiç kimse önemsiz ve değersiz değildir.

Diyarbakırlı, Vanlı, Adanalı, İstanbullu, Mersinli, İzmirli, Ankaralı, Yozgatlı, Taşkentli, Karabağlı, Kaşgarlı, Kerküklü, Üsküplü, Batı Trakyalı, Bişkekli, Kıbrıslı… Özet olarak aynı cevherin damarlarıdır. Tartışmasız bir şekilde söylemek lazımdır ki, değişmek hayatın dinamiğinde vardır.

Hainin, işbirlikçinin hesabını eninde sonunda göreceğiz. Davamız hak davasıdır, hakikat davasıdır. Onun bunun kötüleyip kara çalmasıyla bu gerçek değişmeyecektir.

TUNÇ SOYER’E ÜZERİNDEN AKŞNER’E GÖNDERME

Babasıyla gurur duyan Tunç Soyer ismine rıza göstermemizi hiç kimse beklemesin. ‘Babadan oğla suç geçmez’ diyenler bilsinler ki Anadolu’yu fetheden ecdadımızın hesabını bin yıldır Türk milletinden sormaya çalışıyorlar. (‘Babadan oğla suç geçmez’ sözünü İYİ Parti lideri Meral Akşener, Tunç Soyer’e yönelik eleştirilere cevaben söylemişti)

BAHÇELİ’DEN PARTİDEN KOPANLARA 50. YIL ÇAĞRISI

Aramızdan bir şekilde kopup giden, samimi pişmanlık yaşayan, gözü hâlâ üç hilalde olan,  yuvasının özlemini çeken her dava arkadaşımla helalleşmeye hazırım. Onlara sadece kapımızı değil, gönlümüzü de açıyoruz. 9 Şubat 1969’dan 9 Şubat 2019’a kadar herhangi bir sebepten dolayı küsen, kızan, kırılan kardeşlerime diyorum ki; kavuşmak için vazgeçilmez yeminle 50 yıllık emanet hepimize yetecek. Gelin vebale daha fazla ortak olmayın. Gelin milli bekamızın bu zamanki mücadelesine katılın. El birliği yapalım, ülkü birliği yapalım; ne kadar işbirlikçi ve terör sevici varsa yakalarından tutalım.