Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, pazartesi günü Düzce, Bolu, Karabük, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum, Yozgat, Nevşehir, Kastamonu, Konya, Aksaray, Niğde, Kayseri, Sivas, Karaman, Eskişehir, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Diyarbakır, Tunceli, Bingöl, Mardin, Batman, Bayburt, Şırnak, Muş, Siirt, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan ve Artvin illerinde kar ve yoğun kar yağışı bekleniyor.

ŞİDDETLİ YAĞIŞA DİKKAT

Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Bilecik, Kütahya, Uşak, Kilis, Tokat, Amasya, Kahramanmaraş illerinde karla karışık yağmur etkili olacak. Aydın, Antalya, Muğla dolaylarında kuvvetli yağmur geçişleri olacak.

İSTANBUL'DA YAĞMUR ALARMI

İstanbul ve çevresindeki iller ile Denizli, İzmir, Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye dolaylarında ise yer yer şiddetli yağmur görülecek.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA RAPORU
FIRTINA VE ÇIĞA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Batı ve Orta Akdeniz bölgelerinde de kuvvetli fırtına beklendiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca yurdun batı kesimlerinde kuvvetli yağışların etkili olmasının beklendiği belirtildi. Meteoroloji'den yapılan açıklamada Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesinin bulunduğu yönünde uyarı yapıldı.