İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) bazı seferlerin iptal olduğunu açıkladı. Türk Hava Yolları (THY) da lodos nedeniyle bugün yapacağı 28 seferin iptal edildiğini dün duyurmuştu.

İptal edilen hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsleri seferleri şöyle:

07:45 Yenikapı - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
08:00 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
08:35 Bostancı-Kartal/Yalova Deniz Otobüsü
08:40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü
09:00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
09:30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
11:30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
11:30 Yalova / Kartal Deniz Otobüsü
11:40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

THY'NİN 28 SEFERİ İPTAL


THY'nin resmi internet sitesinden dün yapılan yazılı açıklamada, “21 Kasım'da İstanbul Atatürk Havalimanı'nda beklenen kuvvetli lodos sebebiyle bazı seferlerimiz iptal edilmiştir" denildi.

BURSA'DA LODOS ETKİLİ OLDU

Bursa'da akşam saatlerinde başlayan lodos, gece boyunca etkisini gösterdi. Yetkililerin, vatandaşları günlerdir uyardığı lodos dün akşam saatlerinde Bursa'da etkisini göstermeye başladı. Sabaha kadar süren fırtınada ağaçlar, elektrik direkleri, sokak lambaları devrilme tehlikesi geçirirken, çöp bidonları ve yol dubaları ise sert esen rüzgarın etkisiyle sürüklendi. Sokaklar ise çevrede uçuşan yapraklar ve çöpler ile doldu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin il binasından kopan bir bayrak şeridi ise, bina önündeki yolun üzerine düşerek araç geçişlerini zora soktu. Ayrıca fırtınanın etkisiyle çok sayıda bankamatik ve otomobilin de alarmı çaldı. Meteorolojiye göre ise fırtına hafta sonu boyunca devam edecek.





BUDO'DA İPTAL

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti. BUDO'dan yapılan açıklamaya göre, saat 09.00'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 10.45'deki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) ve 09.30'daki Armutlu (İhlas)-İstanbul (Kabataş) seferleri programdan kaldırıldı. BUDO'nun saat 08.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) ile 08.30'daki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferleri de olumsuz hava şartlarından dolayı yapılamadı.

İGDAŞ'TAN LODOS UYARISI

İGDAŞ, İstanbul'da hafta sonu etkili olması beklenilen lodos ile ilgili uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, "Rüzgarın etkisi ile oluşabilecek baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarının, cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları gerekmektedir. Bacaların sızdırmazlığı ve çekişi mutlaka kontrol ettirilmelidir.
Ayrıca doğalgaz kullanıcılarının kombi, soba, şofben gibi yakıcı cihazların bulunduğu mekânda yatmamaları da önem arz etmektedir. Cihazların bulunduğu mekândaki hava alışverişini sağlayan menfezlerin de kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir" denildi.