Doktorunuzla birlikte ek besine geçilmeye karar verilmesinden sonra, bebeğinizin rahat edebileceği bir bulmak sorun olabilir. Mama sandalyesi alırken dikkat edilmesi gereken konular bulunmaktadır. Bebeğinizin oturabileceği en sağlıklı dönem, 6. Aydan sonrasıdır. 6.aydan sonra desteksiz oturmaya başlarlar.

Anne sütünün yanında ek gıdalara başlanması ile birlikte bebeğinizi bir birey olmaya hazırlamak için mama sandalyesi kullanmanızda fayda var. Bu sayede, mama sandalyesine oturduğu zaman yemek yemeyi benimseyen bebeğiniz, bir süre sonra buna alışarak kendiliğinden yemek isteyecektir. Çocukların 3 yaşına kadar kullanacakları mama sandalyesi seçmenin büyük bir önemi bulunur.

Mama sandalyesi seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Çocuklarda yaklaşık olarak 2 ila 3 yaşına kadar mama sandalyesi kullanılması uygundur. Kolay taşınabilir mama sandalyesi seçerek, sosyal ortamlarda ve ev dışında da rahatlıkla kullanılabilir. Çok uzun süre kullanılacağı hesaba katılarak, çocuğunuz için en uygun olanı seçmenizde fayda var. Konforlu, dayanıklı ve güvenlik kemeri olan mama sandalyeleri daha uygun olacaktır. Mama sandalyesi almadan önce küçük bir araştırma yapmalısınız.

  • Alacağınız ürünün ayaklarının yere sağlam basması gerekir.
  • Emniyet kemeri çok önemli bir unsurdur. Ayarlanabilir bir kemere sahip olduğundan emin olmalısınız.
  • Bebeğinizin kayarak düşmesini engelleyecek bir destek olmalı.
  • Bebeğinizin rahatça oturabileceği, canını acıtmayacak bir oturağı olmalı.
  • Keskin kenarlı mama sandalyeleri tercih edilmemeli.
  • Katlanabilmesi ve tekerlikli olması yer ve taşınabilmesi açısından önemli.
  • Tekerleklerin kilitlenme özelliği olmalı.
  • Konforlu, sağlam ve güvenlikli olmalı.

Mama sandalyesi taşıma kapasitesi

Bu sandalyelerin ortalama olarak 15 kilogram taşıma kapasitesi bulunur.  Bu oran alacağınız markaya ve boyutuna göre değişiklik göstermektedir. Mama sandalyesi alırken özellikler kısmından bakarak seçiminizi sağlayabilirsiniz. Taşıma kapasitesi öğrenildikten sonra ürünü almanız avantajınıza olacaktır.

Bebeğinizin konforu için tercih edeceğiniz kriterleri dikkate alarak sitemizde yer alan birbirinden kaliteli ürünlerimizi inceleyebilirsiniz. Her bütçeye uygun şık tasarım ve konforuyla, herkesin tercihine göre mama sandalyelerimiz bulunmaktadır. Beğenmiş olduğunuz ürünü sepetinize ekleyerek kolayca satın alabilirsiniz.

Bu yazı sponsorluğunda hazırlanmıştır.