Letonya, tatil yapmak isteyenler veya eğitim alma imkânı olan öğrenciler tarafından tercih edilen Avrupa ülkelerinden biridir. Letonya Konsolosluğunun yetki verdiği vize başvuru merkezleri vasıtasıyla vize başvuruları kolaylıkla onaylanmaktadır. Eksiksiz bir vize başvurusu yapabilmek için gerekli olan bütün evraklar hazır bulunmalıdır. Euroasia Global, Letonya vizesi almak isteyen kişilere uzman bir ekibin yardımıyla gerekli dokümanların hazırlanması konusunda hizmet vermektedir.

 Yurt dışına çıkmak isteyen insanlara 10 yıldan fazla hizmet veren Euroasia Global, başvuru esnasında ibraz edilmesi gereken bütün evrakların denetlemesini yapar. Eksik kalan belgelerin tamamlanmasında yardımcı olur. Sonuç odaklı çalışma ilkesi çerçevesinde vize başvurularının geri çevrilme ihtimalini en aza indirir.

 Vize başvurusu yapmadan önce kullanılacak pasaportun en az 6 ay geçerlilik süresinin bulunmasına ve son 10 yıllık süre zarfında çıkarılmış olmasına dikkat edilmelidir. Letonya Konsolosluğuna müracaat etmeden önce resmî tatil günleri göz önüne alınmalıdır. Buna göre, vize işlemlerinin süresi uzayabilmektedir. 18 yaşını doldurmamış bireylerin müracaat edebilmeleri için ebeveyn veya yasal vasilerinin yanlarında bulunması şarttır.

 Gerekli evrakların listesi ve Letonya vize ücreti hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen kişiler letonyavizesi.com adresini takip edebilir, müşteri temsilcileri ile iletişim kurabilirler. Bordo pasaporta sahip kişiler Letonya vize prosedürüne tabidir. Resmî, hususi veya diplomatik pasaportu olanlar ise Letonya'nın vize prosedüründen muaf tutulmuştur. İnternet üzerinden doldurulup kaydedilmekte olan Letonya vize başvuru formu İngilizce ya da Letonca olarak yazılabilir. Form, eksiksiz bir biçimde doldurulmalıdır. Başvurular Letonya Büyükelçiliği tarafından değerlendirilmektedir.