Lazer Markalama Markalama İle Kaliteli Sonuçlar Alın

Teknolojinin gelişmesi ve bunun sanayi cihazlarına yansıması birçok kolaylığın da beraberinde gelmesini sağlamıştır. Farklı cihazlar ile üretimler hızlanmış ve kolaylıklar artırılmıştır. Bu cihazların kazandırdığı hız sayesinde fabrikalarda yer alan işlem kapasitesi artmış ve kazanç oranları yükselmiştir. Makineleşmenin bu denli önemli olduğu sanayi sektöründe farklı bir alan olan markalama ve kesim alanları da büyük önem taşıyor. Her işletme markalama yapmaya ihtiyaç duyuyor. Buna ek olarak sürekli kesim yapan firmalar kesim makinalarına yoğun ilgi gösteriyorlar. Eski usul metotların yerini alan lazerli teknolojiler bu alanı da derinden etkilemiştir. Lazerli makineler sayesinde bu alanlarda yapılan işlemler hız kazanmıştır. Markalama ve kesim alanında hizmet veren firmalar bu makinalar ile işlem kapasitesini ciddi oranda artırmıştır.

Neden Lazer Markalama Kullanmak Gerekiyor?

Lazer markalama birçok farklı sebepten dolayı kullanılması gereken bir makine olarak karşımıza çıkıyor. İlk ve temel sebep hiç şüphesiz hız faktörü olarak karşımıza çıkıyor. Normal bir markalama işlemi uzun süreler devam ederken lazer markalama makinaları sayesinde işlem kısa süre içerisinde tamamlanıyor. Normal bir metal sanayisinde yapılması gereken markalama CNC tezgâhları ile gerçekleştirilirken lazer makinalar ile CNC cihazlarının boşa zaman tüketmesi engelleniyor. Bu da yine makinanı meşgul edilmesinin önüne geçiyor. Çok üst düzey işlemler yapabilen CNC tezgâhlarının farklı işlerde kullanılması yine dolaylı da olsa süreyi etkileyen bir faktör oluyor. Farklı bir avantaj ise markalamadaki kalite olarak karşımıza çıkıyor. Boyama veya diğer metotlar ile yapılanın aksine bunların yıpranması pek de mümkün olmuyor. Lazer kazıma ile gerçekleştirilen markalama işlemi harika bir kalitede ve uzun ömürlü oluyor

Lazer Kesim Makinası Nedir?

Lazerli makinaların günümüzde sıklıkla tercih ediliyor olması bunların popülerleşmesini sağlıyor. Bu popüler makinalardan birisi de kesici lazerli cihazlar olarak karşımıza çıkıyor. Normal şartlarda metal bıçaklı kesiciler ile yapılan işlemlerin aksine lazer kesim makinası ile çok daha hassas işlem yapılabiliyor. Buna ek olarak çok fazla kaliteli yüzey yine bu cihazlar ile sağlanan avantajlar arasında yer alıyor. Burada kesim yapılacak olan ürün büyük önem taşıyor. Eğer kaliteli bir kesim yapılmak isteniyorsa ürüne göre en iyi lazerin seçilmesi gerekiyor.

Lazer Kesim Makinası Fiyatları Ne Kadar?

İnceleme yapıldığı takdirde lazer kesim makinası fiyatları açısından da büyük avantaj sağlıyor. Çok uyguna birçok farklı tür lazer kesim makinası alınabiliyor. 5000 dolar ile 9000 dolar arasında olan bu ürünler hızlı bir işlem kapasitesi kazandıracağı için fiyatına göre büyük avantajlı oluyor. Fiyat farkını oluşturan temel faktör tabla boyutu ve tipi oluyor. Boyut arttıkça fiyat da otomatik olarak artıyor. Ürün seçimi yapılırken işlenecek hammaddeye göre lazer ve tabla boyutu seçimi yapılmalı, ona göre ürün temin edilmelidir.