Kosher kelime anlamı olarak ‘uygun’ anlamına gelmektedir. Musevi inancına sahip olan kişiler Kosher sayesinde bir yiyeceğin yenmeye uygun olup olmadığını anlamaktadır. Sonuç olarak Kosher İslam dinindeki ‘helal’ kelimesiyle eş değerlidir.

Üretimini gerçekleştirmek istediğiniz ürünlerin tamamının koşer kurallarına uygun olarak üretildiğini belgeleyen bir sertifikadır. Bu sertifika sayesinde tüm dünyada üretimini gerçekleştirdiğiniz ürünleriniz koşer olarak kabul edilir.

Koşer Kapsamında Ki Ürünler Nelerdir?

  • Museviliğe uygun olarak dinen temiz olması gereken diğer madde ise kullanılan her türlü araç ve gereçlerdir.
  • Ham halinden hazırlığa, işlemeden pişirmeye hatta tüketime kadar Koshere göre uygun sürecin takip edilmesi gerekmektedir.
  • Koşer ibaresine sahip olan ürünler, helal et ve türevlerine benzerlik gösterir. Musevi inancına göre de domuz eti ve türevleri yasaktır. Kesim yöntemlerinin uygun olması hasta, sakat, hamile hayvanın kesilmemesi gerekmektedir.
  • Museviliğe uygun olmayan yani koşer olmayan tüketilmeyen şeyse kandır. Kan asla tüketilmez.
  • Bitkisel ürünlerinize ibare isterseniz de tertemiz yani arınmış olması gerekmektedir.
  • Et ve süt ürünlerinin bir arada kullanılması kesinlikle yasaktır.
  • Koşere uygun olmayan diğer bir ürünse balık dışındaki kabuklu ve yumuşak deniz canlılarıdır.

Koşer Belgesi Ne İşe Yarar?

Bu belge üretmiş olduğunuz ürünlerinizi koşer olarak kabul edilmesini sağlar. Aynı zamanda geniş pazarlara kolay ve rahat ulaşımınızı gerçekleştirir. Kosher sertifikası veren firmalar olarak bu belge sayesinde daha geniş bir müşteri kitlesine hitap edebileceğiniz söyleyebiliriz. Bu sertifika sayesinde büyük bir kitleye seslenerek işinizi genişletmede de yardımcı olacaktır.

Kosher Belgesinin Geçerliliği

Bu belge sadece Museviliğe inananlara yani Yahudilere değil, birçok gruba seslenir. Hindular, Müslümanlar, veganlar ve vejeteryanlar da koşer sertifikası ürünlerini tercih etmektedir. Koşer sertifikası veren firma olarak İsrail hahambaşlığından onaylı bir haham tarafından üretim yerinde gerçekleşen denetleme sonucu Avrupa ve Amerika’da da tanınan bir sertifikayı sizler için oluşturmaktayız.

Kosher Belgesi Neden Alınmalı?

İhracat yapmayı düşünen her türlü işletmenin koşer sertifikası veren firmalardan bu belgeyi almaları gereklidir. Alınan bu sertifika sayesinde işletme sahipleri ürünlerini ön plana çıkararak Pazar paylarını artırmada da yardımcı olacaktır.

Koşer Belgesi Nasıl Alınır?

Kosher sertifikası veren firmalar olarak sizlerin bu belgeyi alabilmesi için 4 küçük adım sizleri beklemektedir. İlk olarak sertifika başvurusu yapılması gerekmektedir. Başvuru kontrolleri gerçekleştikten sonra üretimi yapılan ürünlerin üretim yerlerinin denetimi gerçekleşir. Denetim sonucuna göre sertifika ödemesi gerçekleştikten hemen sonra en kısa içerisinde Kosher belgesinin elinize ulaşması sağlanır. Uluslararası pazarda geçerli olan bu sertifika sayesinde tüm pazarlara kolayca ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.ikcert.com/kosher-sertifikasi-veren-firmalar

İletişim Bilgilerimiz

Telefon: +90 545 434 7001

E-Posta: [email protected]