Son günlerde evcil hayvan bakıcılığı büyük oranda artmaktadır. Her geçen gün artan yüksek binalar, apartmanlar nedeniyle doğal ortam imkanı bulamayan hayvanlar ortalama ömürlerinden daha kısa sürede ölmektedirler. Bizler hayvanları sevmeli, onları korumalı, onların hayatlarını kolaylaştıracak küçük tedbirler ile yaşamlarına büyük katkı sağlarken bunun devamlı hale gelmesi için çocuklarımıza da bu sevgiyi ve hayvanların hayatımızdaki önemini çok iyi anlatmalıyız.

Evcil hayvanların sahiplenme oranlarına bakıldığında ilk sıralarda , köpek sahiplenme oranı dikkat çekmektedir. Bir kedi sahibi olanlar onun mırıltısı ile uyumanın ne kadar keyifli olduğunu bilirler. Bir köpek sahibi olanlar onun ne kadar iyi bir dost olduğunu çok iyi bilirler. Ancak sadece bu nedenlerle hayvan sahiplenmemelidir. Eğer bir kedi sahiplenmek istiyorsak öncelikle hangi cins kedi istediğimize karar vermeliyiz. Küçük cins mi büyük cins mi, çok tüylü mü az tüylü mü her şeyi iyi düşünüp karar verilmelidir. Ayrıca yaşadığımız yere en uygun tür araştırılmalıdır.

HAYVAN BESLEMEK VE HOBİ

Hayvan beslemek sadece bir hobi midir? Bir kedinin, köpeğin ortalama 12-13 yıl ömrü olduğunu düşünürsek uzun süre bakımını üstlenmek zorunda olduğumuz bir canlının sorumluluğunu almak sadece hobi ile açıklanmasa gerek. Sadece boş zamanlarda yapılacak bir iş değil, yaşamımızın bir parçası haline gelecekse sahiplenme yapılmalıdır.

BÜTÇE HESAPLANMALI

Ülkemizdeki ortalama gelir düzeyi hesaplandığında dar gelirli ailelerin kedi sahiplenme, kararı alırken çok iyi düşünmeleri gerekmektedir. Bu tür hayvanların bakımları için gerekli olan mamalar, ilaçlar için bütçe ayırmalı ve ihmal edilmemelidir.

Ayrıca, sadece ticari olarak bakılan ve biran önce elden çıkarılsın amacı güderek satış yapan petshop uzak durulmalıdır. Nereden geldiği, nasıl eğitildiği belli olmayan hayvanlarda insan sağlığını etkileyebilecek rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Bu tür yerlerden almak yerine çevrenizde yardıma muhtaç bir çok hayvan görebilirsiniz. Bunların veterinerler tarafından bakımlarını yaptırarak sokak hayvanlarını hasret kaldıkları sıcak bir yuva ile sahiplenebilirsiniz. Kedi sahiplendirme, konusunda her türlü ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz isimli sizler için hazırladık ve hizmetinize sunduk. Ziyaret edebilirsiniz.