Yüksek kaliteli modern kırıcı delici matkap genellikle işlevlerini değiştiren üç modu vardır. "Çekiç" modu, bir kırıcıda olduğu gibi düz bir darbe eylemi sağlar. "Matkap" modu, normal bir matkapta olduğu gibi döner bir hareket sağlar. "Darbeli matkap" modu, her ikisinin bir kombinasyonunu sağlar.

Daha hareketli parçaları olduğundan ve daha dayanıklı olmaları gerektiğinden, kırıcı delici matkaplar matkaplardan daha uygun olma eğilimindedir. Sert malzemede delik açacağınızı bilmiyorsanız, normal bir matkap genellikle önemli ölçüde daha yüksek bir maliyetle aynı derecede etkilidir.

Kırıcı delici matkaplar; matkaplarda dikkate alınması gereken diğer bir husus ağırlık ve boyuttur. Kırıcı delici matkap, normal matkaplardan daha ağır ve daha büyük olma eğilimindedir ve genellikle kontrollerine yardımcı olmak için yana monte edilmiş bir tutamağa sahiptir. El becerisi ve hassasiyet gerektiren hassas delme yapmayı planlıyorsanız, normal bir matkap size daha iyi hizmet edebilir. Makine Ustasi internet sitesi üzerinden detaylara bakabilirsiniz.

Kırıcı Delici Matkaplar Kullanımı

Profesyonel müteahhitler; özellikle elektrikçiler ve tesisatçılar, duvar vidaları için pilot delikler açmak için her zaman kırıcı delici matkaplar kullanır. Tapcon ticari adıyla bilinen bu vidalar, bir çapa gerektirmez. Bunun yerine doğrudan deliğe vidalanır. Bu nedenle; pilot delikler doğru bir şekilde delinmelidir ve bu delikleri delmenin darbeli matkaptan daha hızlı ve daha iyi bir yolu yoktur. Vidaların güvenli bir şekilde sabitlendiğinden emin olmak için vida üreticisi tarafından önerilen duvar matkap ucunu kullanmanız zorunludur. Makine Ustasi sitesi üzerinden kırıcı delici matkap çeşitlerine bakabilirsiniz.

Kaynak: https://makineustasi.com/market/kirici-delici/makita-hr-2470-kirici-delici-matkap/