1972 yılında İstanbul’da butik bir hukuk bürosu olarak kurulan Wiklundkurucuk Hukuk Bürosu, alanında yetkin avukat kadrosu ile hem yerli hem yabancı müşterilere hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti veriyor. Wiklundkurucuk avukat kadrosu bireysel müşterilere ya da kurumsal şirketlere, hukuki desteğe ihtiyaç duydukları konularda destek oluyor. Hukuk bürosu iş hukukundan göçmenlik hukukına kadar birçok farklı alanda hizmet veriyor. Kira hukuku da bu hukuk alanlarından biri olarak öne çıkıyor. Temel olarak gayrimenkul hukuku kapsamında ele alınan kira hukuku, kiracılar ve mal sahipleri arasında ortaya çıkabilecek sorunların çözümüne odaklanıyor. Kiracı ve mal sahipleri arasında anlaşmazlık olması halinde, tarafların talebi ile kira avukatı devreye girerek uyuşmazlığın giderilmesinde çözüm sunuyor. Kira hukuku avukatı Sulh Hukuk Mahkemeleri’nde ya da İcra Hukuk Mahkemeleri’nde tarafların haklarının aranmasında görev alıyor.

Uyuşmazlıkların temel çıkış noktalarından biri kiracıların tahliyesi konusu oluyor. Kiracı tahliye şartları “gereksinim nedeniyle tahliye” konusu altında toplanıyor. Örneğin kiraya veren konut gereksinimi ile kiracıdan mülkü tahliye etmesini isteyebiliyor ve kira ilişkisini sona erdirebiliyor. Ancak bu durumda kira sözleşmesinin sona ermesi için konut gereksinimi olan kişinin kanunda sayılan kişilerden biri olması gerekiyor. Aynı şekilde işyeri gereksinimi nedeniyle de tahliye talep edilebiliyor. Yeniden inşa nedeni ile tahliye ve yeni malikin gereksinimi nedeniyle tahliye talebi de kanunda belirlenen şartların gerçekleşmesi halinde kira sözleşmesini sona erdiren unsurlar arasında yer alıyor. Bu aşamada kiracı ya da kiraya veren taraf, kira avukatına ihtiyaç duyabiliyor. Siz de haklarınızı koruyacak bir kira hukuku avukatı arayışında iseniz Wiklundkurucuk hukuk bürosu ile iletişime geçebilirsiniz.

Kiracı Tahliye Avukat Ücreti

Kiracı tahliye davası süresince dava masrafları, dava açan ya da icra takibinde bulunan taraf tarafından ödeniyor. Kira tahliye davalarında öncelikle dava harç ve masraflarının yatırılması gerekiyor. Tahliye sürecinde ödenen masraflar, icra takibi aşamasında kiracıdan talep edilebiliyor. Kiracı tahliye avukat ücreti ise TBB tarafından belirlenen ücretler baz alınarak hesaplanıyor. TBB avukat asgari ücret tarifesini belirliyor.

Konusunda Uzman Kira Avukatı Kadrosu

Wiklundkurucuk deneyimli kadrosu ile kira hukuku alanında ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızda oluyor. Kira avukatları, kira sözleşmesinden kaynaklı açılan ve kiracının ya da kiraya veren tarafın davacı olduğu davalarda yol gösterici oluyor ve hukuki destek sunuyor. Kira avukatı hizmeti kapsamında kira tahliye davaları, kira tespit davaları ve kira sözleşmesi çerçevesinde uyarlama davaları da yer alıyor. Wiklundkurucuk hukuk bürosunun hukuki danışmanlık ve avukatlık faaliyetlerinde Türk uyruklu ya da yabancı bireyler arasından bir kısıtlama yer almıyor.