Kilo artışının nedenleri nelerdir?

            Kilo problemi hemen hemen her yaşta herkesin yaşadığı problemlerden biridir. Aşırı yeme içme, düzensiz uyku, alkol kullanımı, aşırı yağlı besinler tüketimi, ilaç kullanımı, hareketsizlik gibi nedenlerden kilo problemi yaşayabiliriz. Kilo problemi çoğu zaman sağlık açısından zor durumlarla karşı karşıya getirse de çoğu zaman basit bir şişkinlikte olabilir.

 Kilo vermek için neler yapılabilir?

            Kilo verme, çoğumuzun aç kalma olarak adlandırdığı bir yöntem olarak sanılsa da aslında düzenli beslenme ile kilo verilebilir. Çoğu site de yayınlanan diyet listeleri işinize yarayacak size sağlıklı besinler sunarak kilo vermenize yardımcı olabilecektir. Fakat unutmamalıyız ki kilo vermek için günlük enerjimizi sağlayacak kalori miktarının altına düşmeden beslenmek gerekir. Bu kalori miktarının altında besin almak sizi halsiz düşürecek ve sağlığınızdan edecek olduğu için tavsiye edilen bir durum kesinlikle değildir.

            Düzenli beslenmenin yanında spora başlamak veya hareketimizi arttırmakta işe yarayacaktır. Zayıflama hareketleri olarak birçok yöntemi öğrenebilmeniz çok kolay olacaktır. Diyet yapmanın yanı sıra yapılacak kilo vermeye yönelik spor amaçlı hareketler örneğin yürümek gibi sizin sağlıklı bir şekilde kilonuzu azaltacağı yapılan araştırmalar sonucu kanıtlanan bir yöntemdir.

 saglikliyasam.co