Hayvan bakımında yıkama süreci dikkat edilmesi gereken hassas konulardan biridir. Sağlıklı bir hayat sürdürebilmek için insanlar kadar hayvanların da bakımı önemlidir. Bu noktada küçük dostlarımızın temizliği için alınması gereken önlemler hayvanseverler tarafından bilinmeli ve uygulanmalıdır. Peki evcil dostlarımız nasıl yıkanmalı? Şampuanlarımız onlar için uygun mudur? İşte kedi ve köpek temizliği hakkında bilinmesi gerekenler…

Köpekler Ne Sıklıkla Yıkanmalı ?

Köpekler ter bezlerinin bulunmaması nedeniyle günlük hayatta çok fazla yıkanmaya ihtiyaç duymazlar.  Aynı zamanda gereğinden fazla su ile temas ederlerse tüyleri ve deri dokuları zarar görebilir çünkü deri yapıları oldukça incedir. Bu sebeple nadiren yıkanma ihtiyacı duyarlar. Fakat bir yavru bir köpeğe sahipseniz minik dostunuzu yıkamak gerekecektir. Yıkama rutinine ihtiyaç duyuyorsanız 4- 6 hafta aralıklarla yıkayabilirsiniz. Daha erken bir rutinde yıkanan köpeklerin ciltlerinde hassasiyet sorunları ve vücutta bağışıklık problemleri ortaya çıkabilir. Fakat yıkama ihtiyaçları cinslerine göre de değişkenlik göstermektedir. Bu sebeple uzman bir veterinere danışarak hareket edilmesinde fayda var.

Kediler Yıkanır mı?

Kediler suyu seven canlılar değildir. Onları yıkamaya kalktığınızda bundan hoşlanmayacaktır. Fakat kötü bir kokuya sahip kedi görmekte oldukça zordur. Bu sebeple kedileri yıkamamak daha doğru olacaktır. Fakat mutlaka yıkanması gerekiyorsa, öncesinde tırnaklarını kısaltmanızı önereceğiz. Aksi takdirde sizi tırmıklayacaktır. Su ne sıcak ne de soğuk olmalıdır.

Küçük Dostlarınız İçin Farklı Şampuan Kullanın

Dostlarınız için kendi kullandığınız şampuanı kullanmak doğru olmayacaktır. Asit yapılı bir şampuan ciltlerine zarar verecektir. Bu nedenle kedi şampuanı ve köpek şampuanı kullanmalısınız. Eğer çok soğuk havada köpeğinizi temizlemek istiyor fakat hasta olmasından çekiniyorsanız kuru şampuan seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Güncel konulara ait uzman görüşleri, haberler ve röportajlar Hayatım Sağlık’ta. Siz de merak ettiğiniz sorulara yanıt bulabilmek için https://www.hayatimsaglik.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.