Kedi sahiplenmeyi düşünüyorsanız onun temel ihtiyaçlarını karşılayacak ürünlerin yanı sıra bakımı ve egzersizleri için de bazı pet shop malzemeleri satın almalısınız. Eğer kedinizin bahçede gezmesine izin verecekseniz, ona almanız gereken ilk aksesuar bir kedi tasması olmalıdır. Kedi tasmaları, üzerine iliştirilen minik bir zil ve isimlik sayesinde oldukça işlevsel hale gelebilmektedir. İsimlik ve zil sayesinde kedinin kaybolma riskini azaltmış olursunuz. Kedilerin beslenme ve tuvalet ihtiyaçları ile birlikte ev içerisinde dinlenirken gereksinim duyacağı bir kedi yatağı, kedi tırmalama tahtası, çeşitli kedi oyuncakları, bakım malzemeleri de pet shop alışveriş listesinde mutlaka yer almalıdır.

Kediler mama yemeyi çok severler. Eğer bir kedi sahiplenecekseniz, onun damak tadına uygun olmasının yanı sıra yaşına uygun kedi maması çeşitlerinden almalısınız. Kedinizin yaşam döngüsüne ve ırkına göre mama seçimi yapmalısınız.

Kedinizin aksesuarları

Kediler uykuya çok düşkündür. Kediniz günün büyük bir kısmını uyku ile geçireceğinden, kendini rahat ve güvende hissederek uyuyabileceği bir kedi yatağı almalısınız. Kedilerin bir diğer temel ihtiyacı da tuvalet ihtiyacıdır. Kediniz bu ihtiyacını ev içinde gidereceğinden, ona bir kedi tuvaleti satın almalısınız. Eğer kedinizle birlikte seyahat ediyorsanız, kedinizi taşımak için bir de seyahat çantası edinmelisiniz. Kedinizin sokağa çıkmasına izin verecekseniz, ona bir kedi tasması takmanız da kaybolmaması adına fayda sağlayacaktır.

Kediniz için alışveriş yaparken listenize onu hem eğlendirecek hem de egzersiz yapmasını sağlayacak kedi oyuncakları da eklemelisiniz. Zıplayan bir top, oyuncak balık oltası ya da kediler için hazırlanmış çeşitli oyuncaklar ile kedinizi mutlu edebilir, onunla birlikte oyunlar oynamanın keyfini çıkarabilirsiniz. Kediniz ile oynayacağınız oyunlar, onun egzersiz yapmasında ve aranızdaki ilişkinin güçlenmesinde de etkili olacaktır.

İlk defa kedi sahipleniyorsanız ya da bir kedi sahibiyseniz ve onunla daha yakından ilgilenmek istiyorsanız, sevimli dostunuzun ihtiyaç duyabileceği kuru mama ve konserve mama çeşitlerini, besin takviyelerini ve kedi aksesuarlarını online petshop marketi https://petza.com.tr web sitesinde bulabilirsiniz. Hem sunduğu ürünlerin kalitesi hem de güvenilirliği ile Petza’da, kolay ödeme seçeneklerinden faydalanarak keyifli bir alışveriş yapabilirsiniz.