Kedilerin düzenli ve sağlıklı beslenme için doğru mamayı tüketmesi son derece önemlidir. Bu sebeple de kedinizin beslenme düzenini sağlamanız için doğru mamayı tercih etmeniz önerilir. Mama seçimi sırasında ise mamanın boyutundan içeriğine kadar her detaya dikkat etmeniz çok önemlidir. Bu sayede kedinizin beslenme içeriğini ve tüketeceği besini doğru şekilde seçmeniz mümkün olabilir.

Kedi Maması Seçerken Bunları Unutmayın

Kedilerin beslenmesi, düzenli ve sağlıklı büyüyebilmesi için son derece önemlidir. Bu nedenle de kedilerin beslenmesi için doğru mamanın seçilmesi gerekir. Doğru mamayı seçerken ise kedinizin özelliklerine ve mamanın içeriğine kadar her detaya dikkat etmeniz önerilir. Mama seçerken şu hususlar göz önünde bulundurulmalıdır:

  1. Kedinin Yaşı: Kedilerin yaşı, mama seçimi konusunda son derece önemli bir etkendir. Her kedinin yaşına göre farklı ihtiyaçları olabilir. Bu ihtiyacı karşılayan ise kedilerin mamalarıdır. Mamaların içerisinde yer alan vitamin, protein gibi pek çok içerik; kedilerin sağlıklı şekilde beslenebilmesini sağlar. Bu nedenle de kedi mamalarını seçerken kedinizin yaşını göz önünde bulundurmanız gerekir.
  2. Kedinin Kilosu: Kedilerin kilosu da mama seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken etkenlerden biridir. Çok kilolu olan kedilerde genellikle tahılsız içeriğe sahip olan mamaların seçilmesi önerilir. Ayrıca tercih edilen mamanın içeriğinin haricinde oranlarının da kedinizin kilosuna uygun olması şarttır.
  3. Kedinin Irkı: Kedilerin ırksal özellikleri, tercih edilecek olan mamayı etkileyebilir. Tüy özellikleri, kedilerin yatkın olduğu hastalıklar ve daha pek çok etken; kedilerin ırk özelliklerine göre belirlenir. Bu nedenle de kedilerin ırkı, mama seçimi sırasında göz önünde bulundurulmalıdır.
  4. Kaliteli Mama Seçimi: Kedilerin için kaliteli bir mama seçilmesi, onların dengeli ve sağlıklı şekilde beslenebilmesini sağlar. Bu sebeple de bilinmeyen markaların tercih edilmemesi, bilinmeyen satıcılardan kedi maması alınmaması tavsiye edilir.

Açık Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Açık kedi maması seçerken dikkat edilecek unsurlar şunlardır:

  • Açık şekilde satılan kedi mamaları uzun süre beklediği için kimi zaman kolaylıkla bayatlayabilir. Bu durumda kediniz için doğru mama seçimi yapabilmeniz adına açık kedi mamasının taze olmasına dikkat etmeniz son derece önemlidir. İşlek alanlarda yer alan ve sıklıkla alışveriş yapılan satıcılarda genellikle açık mamalar çok daha taze kalmaktadır.
  • Kedilerin ihtiyaçlarına yönelik şekilde açık kedi maması seçimi yapılmalıdır. Örneğin kedinizin hamile olması, kısırlaştırılmış olması gibi pek çok özel durumunda açık kedi mamasının da buna yönelik şekilde seçilmesi önerilir.
  • Açık kedi mamalarının kedilerin yaşı, tüy yapısı, genel ırksal özellikleri için dengeli ve yeterli olması gerekir. Bu sayede kedinizin özelliklerine göre bir mama seçimi yapmanız mümkün olabilecektir.
  • Mamanın içeriğinin dengeli ve yeterli olması şarttır. Kedinizin günlük enerji ihtiyacına göre bir mama seçimi yapmanız gerekmektedir.
  • Açık kedi mamalarının boyutunun kedinizin tüketimi için doğru boyutta olması şarttır. Bu sebeple de kediniz için açık kedi maması alacağınız zaman mamanın boyutunu da göz önünde bulundurmanız şarttır.

Kuru Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kuru kedi maması seçerken şu noktalara dikkat etmeniz önerilir:

  • Kedilerin sağlığı için kuru kedi mamalarının içeriğinin yeterli, dengeli ve doğru olması şarttır. Kediler için tercih edilecek olan mamanın kedinizin ihtiyaçlarını bu şekilde karşılaması söz konusudur.
  • Kedinizin özel ihtiyaçlarını da mama seçimi sırasında göz önünde bulundurmanız şarttır. Örneğin kedinizin hamil ya da kısırlaştırılmış olması ya da özel bir sağlık sorunu olması, kuru mama seçimi etkileyebilir.
  • Kedilerin yaşına uygun şekilde mama seçilmesi, onların yaşına göre pek çok ihtiyacını karşılamayı da mümkün hale getirebilir.
  • Kedilerin zevkine göre içeriğe sahip olan kuru kedi mamalarının tercih edilmesi, kedinizin düzenli şekilde mama yemesini sağlayabilecektir.
  • Mamanın içeriğindeki pek çok içeriğin oranının kediniz içim yeterli ve dengeli olmasına dikkat edin. Protein, tahıl ve vitamin içeriklerinin kedinizin ihtiyacını karşılamasına özen göstermeniz gerekir.

Konserve Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konserve kedi maması alacağınız zaman bu hususlara dikkat edebilirsiniz:

  • Genellikle konserve kedi mamaları yüksek yağ içeriğine sahip şekilde üretilir. Kedinizin dengeli şekilde beslenebilmesi için konserve mamaların içeriğinde yüksek bir yağ oranı olmamasına özen göstermeniz önerilir.
  • Konserve mamaların protein oranları genellikle yüksektir çünkü içeriklerinde hayvansal protein daha fazladır. Bu nedenle de protein ağırlıklı olan konserve mamaları seçmeniz, kedinizin yeterli protein almasına destek sağlayabilir.
  • Kedilerin damak tadına hitap edilen konserve kedi mamalarının seçilmesi, kedilerin sağlıklı şekilde konserve kedi mamasını düzenli olarak tüketebilmesini sağlar.
  • Kediler için seçilen konserve kedi mamalarının içeriğinde koruyucu, renklendirici, tatlandırıcı gibi malzemelerin yer almaması gerekmektedir. Bu tip malzemeler kedilerin sağlığına zararlı olabilir.
  • Kedilerin yaş özelliklerine, ırk özelliklerine, tüy yapılarına ve genel hastalıklarına özen göstermek gereklidir.

İlginizi Çekebilir

* Kedime her gün ne kadar yaş mama vermeliyim?
* Kedinize en sağlıklı kedi maması seçmek için en ipuçları

Yaş Kedi Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaş kedi maması seçerken şunlara dikkat edilmesi gerekir:

  • Yaş mamaların özelliği, protein bakımından zengin olmasıdır. Bu sebeple de kediler için yaş kedi maması alırken mutlaka protein içeriği bakımından zengin olan yaş kedi mamalarının seçilmesi gerekir.
  • Kediler için üretilmiş olan yaş kedi mamalarının içeriğindeki proteinin mutlaka yalnızca hayvansal proteinden elde edilmiş olması gerekir.
  • Dengeli içeriğe sahip olan yaş kedi maması, kedilerin sağlıklı şekilde beslenebilmesine yarar sağlar.
  • Yaş kedi mamalarının içeriğinde koruyucu, renklendirici, tatlandırıcı gibi içeriklerin yer almaması çok önemlidir. Bu içeriklere sahip olan yaş kedi mamaları, kedilerin sağlıklarını olumsuz şekilde etkileyebilir.

Kedi Ödül Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedi ödül maması seçerken şunlara dikkat edilmesi gerekir:

  • Ödül mamaları sayesinde kedilerin eğitimlerinin sağlıklı şekilde gerçekleştirilebilmesi mümkün olabilmektedir. Bu sebeple de eğitimlerin pekiştirilmesi adına kedilerin damak tadına hitap eden farklı kedi ödül mamalarının tercih edilmesi önerilmektedir.
  • Kedilerin yaşı, ödül maması seçimi sırasında önemlidir.
  • Kedi ödül mamaları kimi zaman kedilerin diş temizliğine destek sağlayan, dişlerinde plak oluşmasını önleyen ve kedilerin ağız kokusuna sahip olmasına engel olan yapıya sahip olabilir. Bu nedenle de kediler için seçilen ödül mamalarının mutlaka diş temizliğine destek sağlaması gerekmektedir.
  • Kedilerin kolay şekilde tüketebileceği ödül mamalarının satın alınması çok önemlidir. Büyük boyutlardaki ödül mamalarını yavru kediler ve küçük boyutlardaki kediler rahat şekilde tüketemeyebilirler.
  • Ödül mamalarının içerisinde koruyucu, renklendirici, tatlandırıcı gibi ürünlerin yer alması; kedilerin sağlığına zarar verebilir. Bu nedenle de bu tip ürünlerin ödül mamalarında yer almaması gerekir.
  • Kedilerin ırk özellikleri, yaşı, tüy özellikleri ve yatkınlık gösterdiği hastalıkları da ayrıca ödül maması seçimi sırasında göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Tahıl içeriği yüksek olan kedi mamaların kedilerin kısa sürede kilo almasına neden olabilir. Bu sebeple de kedilerin ödül mamalarının içeriğinde tahıl olmaması ya da tahıl içeriğinin dengeli olması önerilir.
  • Kediniz kilo almaya yatkın ise ya da çok kilolu ise bu durumda tahılsız olarak üretilen ödül mamalarını tercih edebilirsiniz.

Kedilerin sağlığını destekleyen, gelişimlerini tamamlaması için gerekli içeriklere sahip olan pek çok kedi maması çeşidine PetShop Zoo’dan kolaylıkla ulaşılabilir, birbirinden farklı kedi mamaları kısa sürede Pet Shop Zoo üzerinden satın alınabilir.