Un hayatımızda en çok tükettiğimiz besinlerden birisidir. Market raflarında sıklıkla karşımıza çıkan beyaz un çeşitleridir. Ancak insan sağlığı için doğal yollardan üretilen aslında farklı birçok un çeşidi bulunmaktadır.

Son yıllarda artan sağlıksız beslenme uyarıları ile birlikte katkısız ve glüten içermeyen unlara karşı olan ilgi daha da artmıştır. Ve sağlıklı beslenmeye önem veren herkes bu farklı lezzetleri deneyerek aslında bugüne kadar keşfedememiş olmanın üzüntüsünü de yaşamıştır. Çünkü bakliyatlardan elde edilen katkısız unların her biri içerisinde sağlık ile birlikte farklı bir lezzet barındırmaktadır.

Katkısız unların en önemli özelliği glüten içermemeleridir. Bakliyatların taş değirmenlerde öğütülmesi ile elde edilen bu un çeşitlerinin hepsi glütensiz ürünlerdir. Glüten bir protein türüdür ve buğdayda yoğun oranda bulunur. Ancak glütenin insan vücudundan atılması sürecinde ishal, mide ve bağırsak sorunları gibi bazı hassasiyetler yaşanabilmektedir. Bunun yanında çölyak hastalığının en büyük tetikleyicisidir. Bu nedenle sağlıklı inşalarda dahil olmak üzere glütensiz un kullanımı en faydalı olan beslenme şekli olacaktır.

Çiğ karabuğday unu glütensiz unlardan birisidir. Adı her ne kadar buğday olarak geçse de aslında bu bir buğday değildir. Bu nedenle içerisinde glüten bulundurmamaktadır. Yine Mısır unu en lezzetli glütensiz unlardandır. Her tür hamur işi için güvenle kullanabilirsiniz. Badem unu bademden elde edilen beyaz renkli bir undur ve elbette glüten içermemektedir. En iyi E vitamin kaynağı olan badem ununu, beyaz un kullandığınız her tarifte deneyebilirsiniz. Ve lezzet konusunda harikalar yaratabilirsiniz.

Ambar Evim

Ambar Evim firması olarak en sağlıklı ve faydalı un çeşitlerini web sayfamızda bulabilirsiniz. Her biri ana tohumdan elde edilen ve taş değirmenlerde doğal yollarla öğütülen tüm un çeşitlerimizi satın alabilirsiniz.