Günümüzde artık kullandığımız her ürün için sağlığımız nasıl etkiliyor sorusunun da cevabı aranmaya başladı. Özellikle yeme içme alışkanlıklarımız bilimsel veriler ışığında kabuk değiştirmeye başlıyor. Bunun yanında yeme ve içme aktivitelerimiz için kullandığımız malzemelerin de sağlık açısından irdelenmesi söz konusu. Uzmanlar kullandığımız araç gereçlerin de kanserojen olabildiğini savunuyorlar. Peki kağıt bardak kullanımı insan sağlığını nasıl etkiliyor?

Herkesin artık üzerinde hemfikir olduğu üzere en sağlıklı bardak türü camdan üretilen bardaklardır. Hem evlerimizde hem de işyerlerimizde mümkün olduğunca cam bardak kullanmaya özen göstermeliyiz. Bu özeni her an bulaşık yıkama imkanımızın olduğu evlerimizde veya birkaç kişi birlikte çalıştığımız işyerlerimizde göstermekte güçlük çekmeyiz elbette. Fakat fazla sayıda insan barındıran yerler için cam bardak kullanımı o kadar kolay olmayabiliyor. Bu noktada karşımıza cam harici malzemelerden yapılan bardakların hangisini kullanmalıyız sorusu çıkıyor.

Plastik Bardak Mı Kağıt Bardak Mı?

Bardak seçiminde dikkat edilmesi gereken konular arasında bardak üretiminde kullanılan malzeme çok büyük önem arz ediyor. Kullan at ürünlerin en yaygınlarından olan plastik bardaklarda kullanılan hammadde petrol türevlerinden elde edilen bir malzemedir. Petrol ürünlerinin insan sağlığına nasıl etki ettiği artık bilim dünyasının üzerinde hemfikir olduğu nadir konulardan birisi haline gelmiştir.  O yüzden yapımında kullanılan malzeme üzerinden kıyaslandığında sağlık açısından en son sırada plastik bardak gelmektedir.

Günlük hayatımızda bardaklar dışında kullanacağımız ürünleri seçerken de genellikle sağlam ve zararsız olmasını isteriz. Özellikle mobilya seçiminde tercihimizi plastikten ya da metalden değil ahşaptan yana kullanırız. Tam bir ahşap ürün bulamasak bile en azından işlenmiş orman ürünleri kullanılarak yapılan ürünleri tercih ederiz. da bir kullan at ürünü olarak yapımında ahşaba yakın malzemeler kullanılarak üretiliyor. Selülozun işlenmesi ile elde edilen bir ürün olarak, tam bir organiklik göstermese de en azından plastiğe nazaran oldukça sağlıklı bir kullanım sunmaktadır. Doğa dostu kullanıma da uygun olarak geri dönüşüm malzemesi olarak da değerlendirilebilir. Maliyet durumu da göz önüne alındığında en avantajlı ürün olarak karşımıza çıkar.