İtalya en güzel ülkelerden birisidir ve mutlaka imkanı olan her bireyin gezip görmesi gereken turistik yerleri ile ünlüdür. Makarnası ve pizzası ile öne çıkan İtalyan mutfağı bu ülkenin en önemli turistik aktivitelerindendir. İtalya’ya yapılacak seyahat kapsamlı olmalıdır. Çünkü bu ülke diğerlerine göre görülmeye değer çok fazla şehir içerir. Roma’dan Milano’ya, Venedik’ten Floransa’ya birçok şehir yapıtlarıyla büyüler. Bu yüzden kapsamlı bir İtalya turuyla görülmesi gereken her yeri görebilir, İtalyan lezzetlerini tadabilirsiniz.

 İtalya’ya gitmek için bir tura mı katılmak daha iyidir yoksa bireysel olarak gitmek mi daha iyidir? Eğer yeterince seyahat etme tecrübesine sahip değilseniz İtalya turları sizin için en doğru seçenek olur. Uzman rehberler eşliğinde şehirlerde görülmesi gereken yerleri görüp tarihi hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca paket turlara konaklama ve ulaşım ücretleri de dahil olduğu için daha ekonomiktir. Bireysel olarak yapacağınız programda çok daha yüksek fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Üstelik otelin nerde olduğu, ulaşım gibi sorunları düşünmenize gerek kalmaz.



 

İtalya Turları Nasıl Düzenlenmektedir?

 İtalya turları yılın her döneminde düzenlenir. Bunun nedeni ise güzel ülke İtalya’nın hem yaz hem de kış mevsimlerinde ayrı bir güzelliğe sahip olmasıdır. Her tur firması elbette gezdireceği yerlere, konaklanacak otellerine, yemek saat ve sayılarına göre farklı fiyatlar sunmaktadır. İtalya turlarının net bir fiyatını belirlemek bu nedenle zordur. Ancak bu firmalar arasından en kaliteli ve ucuzunu sunan Tüm firmaların turları incelendiğinde genel olarak sezonluk indirimler, özel kartlara indirimler veya kalacağınız gün sayısına özel indirimlerle karşılaşmanız mümkündür.

 İtalya’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler            

 İtalya hem şehirleriyle hem de köyleriyle her tarafının görülmesi gereken bir ülkedir. Ancak mutlaka görülmesi gereken 9 yeri mevcuttur. Bu yerler ise Sorrento, Venedik, Milano, Como Gölü, Floransa, Pienza, Capri, Roma ve Siena’dır. En meşhur şehirlerinden, köy ve kasabalarından bir karışım olan bu 9 yeri görmeden gelmemeniz tavsiye edilmektedir. Katedralleri, moda ve sanayiyi en güzel şekilde işlemesi de bilinen en güzel özelliklerindendir. Yemeklerine, şaraplarına, modasına ve huzuruna doyamayacağınız bir ülke olan İtalya seyahatinizi deneyimli bir tur firmasıyla gerçekleştirerek daha verimli geçmesini sağlayabilirsiniz. Roma’da tarihin derinliklerine inerken Milano’da alışverişin doruk noktasını yaşayabilir, Venedik’te suların arasında muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Eğer henüz yurtdışına çıkma fırsatı bulamadıysanız İtalya sizin için görülmesi gereken ilk olabilir.

Eğer fiyat konusunda daha avantajlı paket turlar arıyorsanız seyahatinizi erkenden satın alarak erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz. 3-4 ay öncesinden alınacak İtalya turu paketleri çok daha uygun fiyatlara satılmaktadır. %50’ye varan indirimlerle İtalya’ya gitmek için sayfasındaki fırsatlara göz atıp hemen rezervasyon yapabilirsiniz.