İstanbul’un çeşitli yerlerinden Kemerburgaz mevkisine hafriyat taşıyan kamyoncular, döküm sahasına ulaşmak için saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Kilometrelerce kamyon kuyruğunda çileden çıkan şoförler, “Gasp mı yapalım? Hırsızlık mı yapalım? Ekmeğimizin peşindeyiz. Bu hükümet garibana öl diyor.” şeklinde tepki gösterdi.

Şehir içinde inşaat molozları ya da kazılardan çıkan toprakları Kemerburgaz mevkiinde belediyelerin açtığı döküm sahalarına götüren hafriyat kamyonlarının şoförleri, uygulama ve yasaklardan şikayetçi.

Kamyon şoförü Yunus Duman, “Ne polis bırakıyor ne jandarma. Sabah geliyoruz akşama kadar burada bekliyoruz. Zeytinburnu’nda geliyorum. Anadolu yakasından bile gelen var buraya. Müsaade etseler 4 sefer yapacağız ama bu ikinci seferim. Köy içerisinden müsaade etmedikleri için bu sıkıntıyı yaşıyoruz.” dedi.

‘ÖMRÜMÜZ YOLLARDA GEÇİYOR’


Bir şirkette şoför olarak çalışan Turgut Demir, “Her gün bu rezilliği, bu sıkıntıyı çekiyoruz. Döküm sahalarını belediyeler açmış, jandarma aşağıdan, polis yukarıdan bırakmaz. Yasak olduğu için yolları durdurmuş belediyeler. Neden yasak olduğunu bilmiyorum. Ömrümüz bu yolda geçiyor. İş yapamıyoruz. Bunun stresi de herkese yansıyor.” diye konuştu.

İsmail Türk, “Bir hafta önce kendi arabamı aldım. Bir saat oldu buraya geleli. Sıra ancak ilerledi. Yollar yasak. Orada zenginler oturuyor. Rahatsız oluyorlarmış. Biz ne yapalım? Biz de ekmeğimizin peşindeyiz. Hırsızlık mı yapıyoruz, gasp mı yapıyoruz? Soygun mu yapıyoruz bir burada? Sabah 05.00’da çıktım evden. Saat 15.00 oldu daha bir tur attım. Arabamın senetleri var. Ayda 4 bin lira senet ödüyorum. Kim ödeyecek? Çalışarak ödüyoruz. Ne yapalım? Yetkililer sesimizi duysalar da hep göz ardı ediyorlar.” şeklinde konuştu.

‘BU HÜKÜMET GARİBANA ÖL DİYOR’

Kamyon şoförlerinin hız yaparak tehlike oluşturduğunu kabul etmeyen Türk, şöyle devam etti: “Ehliyeti alan trafiğe çıkıyor. Trafikte bütün arabalar tek kişilik. Bir evde 5 nüfus varsa 3 tane araba var. Kamyonlar tehlike arz ediyor diyorlar. Sağ şeritten gidiyorum. Adam geliyor acil durumlar için olan emniyet şeridini kullanıyor. Emniyet şeridinden gidiyor bizim de sağ taraf kör nokta. Arabayı kontrollü kullanmak zorundayız çünkü sorumluluklarımız var bizim. Bize küfrediyorlar ama dikkat etmesek bir kazada en az 5 ölü çıkar. Arabada 27 ton yük var. Adam benim önümde ani fren yapıyor. Bana makas atıyor. Bu araba durur mu durmaz mı? Sonuçta büyük araç. Yetkililer de görsün duysun artık sesimizi.”

Kamyoncuların yaşamaya hakkı olmadığını söyleyen bir şoför de, “Bu hükümet kamyonculara ölün diyor. Gasp yapsan cezası yok. Adam öldürsen karakolun arka tarafından çıkarıyorlar. Emekçilerin düşmanı. Başka bir şey değil. O ampul de sönecek bir gün inşallah. Az kaldı seçime. Orada, insan elini vicdanına koyup oyunu verecek işte.” diyerek tepki gösterdi.