Eyüp Belediyesi tarafından çocuklara orucu sevdirmek, Ramazan’ın maneviyatını farklı bir şekilde anlatabilmek amacıyla düzenlenen Tekne Orucu’nda minik eller, bin aydan daha hayırlı gecede zulüm altındaki Müslümanların huzuru için semaya açıldı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, 26. günündeki Tekne Orucu’nun amacına ulaştığını belirterek, “Bu mübarek Kadir Gecesi’nin öncesinde tüm dünyadaki Müslümanlar için miniklerimiz el açıp dua ettiler. Rabbim tuttukları oruçları, ettikleri duaları kabul eylesin inşallah” dedi.

 Eyüp Belediyesi’nin tüm Ramazan ayı boyunca aralıksız olarak sürdürdüğü Tekne Orucu etkinliği Kadir Gecesi öncesinde de yapıldı. Yarım gün oruç tutan minikler, öğle ezanı ile birlikte oruçlarını açtı. Çocukların çok sevdiği Hacivat - Karagöz, Keloğlan, Rafadan Tayfa ve Canım kardeşim karakterlerinin kuklaları ve canlandırmalar ile pedagog eşliğinde çocuk sohbetlerinin gerçekleştirildiği etkinlik, hem Eyüplülerden hem de Eyüp’e ziyarete gelen vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Tüm Ramazan ayı boyunca olduğu gibi, Kadir Gecesi öncesinde de düzenlenen çocuklara özel etkinlikte minik yürekler ellerini semaya açarak zulüm altındaki Müslümanların huzura kavuşması için dualar etti. Yüzlerce balon da bu dualar eşliğinde gökyüzüne bırakıldı.

 İftarda çocukları yalnız bırakmayan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Burada Tekne Orucu geleneğimizi ihya etmeye çalışıyoruz. Tekne orucu, işte burada gördüğünüz gibi çocuklarımızın oruca Ramazan’a alıştırılması, sevdirilmesi, tanıtılmasını sağlayan bir geleneğimiz. Bu etkinlikte bugün 26. günümüzdeyiz ve amacına ulaştığı kanaatindeyim. Bu mübarek gece öncesi minik yürekler tüm dünyadaki Müslümanlar için ellerini açıp dualar ettiler. Rabbim tuttukları oruçları, ettikleri duaları kabul eylesin inşallah ” diye konuştu.