Kaçerola tava adıyla bilinen mutfak aleti, aslında bir tür sos tavasıdır. Bu tava dairesel ve yüksek kenarlı yapısıyla ön plana çıkar. Metal malzemeden üretilen özel sos tavası, aynı zamanda uzun sapı sayesinde profesyonel mutfaklarda kolay bir kullanım sunar.

Kaçerola Tava Nasıl Kullanılır?

Endüstriyel ve profesyonel mutfaklar söz konusu olduğunda sıcak bir ocak her şeyin temelini oluşturur. Tüm yemeklerin hızlı bir şekilde ve fazla miktarda hazırlanması gerekir. Derin yapısı sayesinde Kaçerola tava, tek bir seferde daha fazla yiyeceği alabilir. Aynı zamanda yüksek kenarları sayesinde yiyeceklerin ısıyla temas edebilecekleri daha geniş bir alanı olur. Bu da yiyeceklerin eşit ısı dağılımıyla pişmesine izin verir.

Kaçerola Tava Nerede Kullanılır?

Sos tavası olarak da bilinen Kaçerola, ağırlıklı olarak sos hazırlamak için kullanılır. Bu nedenle sıvıların rahat hareket edebileceği yüksek kenarlar, pişirme sürecini daha da kolaylaştırır. Neredeyse tüm profesyonel mutfaklarda bulunması gereken bir alet olarak karşımıza çıkar.

Kaçerola Tava Hangi Malzemeden Yapılır?

Temelde Kaçerola tava, çelik malzemeden yapılmaktadır. Çeliğin hızlı ısınması ve ısıyı iyi bir şekilde iletmesi, bu malzemeyi mutfak malzemeleri üretiminde popüler hale getirmiştir. Paslanmaz çelik en çok tercih edilen malzeme olsa da diğer seçenekler de bulunur. Kaçerola Tavanın bakır, dökme demir veya yeni nesil yapışmaz malzeme ile üretilmiş olan seçenekleri de bulunmaktadır.

Siz de Kaçerola tava başta olmak üzere aradığınız tüm profesyonel mutfak malzemeleri ve ekipmanları için Mutfak Express’in tecrübesinden faydalanabilirsiniz.

Unutmayın, Mutfak Express olarak 1957 yılından gelen sektör tecrübemizle en iyi ve en uygun endüstriyel mutfak ürünlerini beğeninize sunuyoruz. Gastronom küvetlerden, çelik tencerelere, bulaşık makinelerinden, konveksiyonlu fırınlara kadar güvenle alışveriş yapabileceğiniz sitemizde büfeniz, restoranınız, kafeniz ya da yemekhaneniz için tüm endüstriyel mutfak ekipmanlarınızı anında temin edebilirsiniz!