İstanbul müzeler kadar tarihi eserleriyle de herkes için gezip görülebilecek ve sürekli yeniden keşfedilebilecek bir zenginliğe sahiptir. Bu yazıda bu zenginlikleri müzeler ile anlatıyoruz. İşte İstanbul’da gezip görebileceğiniz müzeler:

1-) TOPKAPI SARAYI MÜZESİ

Topkapı Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu padişahlarının idari merkezi ve ana ikametgahı olmasına rağmen, şimdi İstanbul'un en ünlü müzelerinden birine dönüştürülmüştür. Sadece Osmanlı İmparatorluğu'ndan nesneler değil, aynı zamanda herhangi bir tarih meraklısını büyüleyecek olan Osmanlı Mimarisi.

Ayrıca Topkapı Sarayı, UNESCO tarafından Dünya Miras Alanı olarak tanınan Eski Şehirdedir.

2-) İSTANBUL ASKERİ MÜZESİ

Askeri Müze, İstanbul'un Harbiye semtinde yer almaktadır. 1726 yılında açılmıştır ve İstanbul'un en eski müzesidir. Aslen Topkapı Sarayı'nın içinde bulunan Aya İrini (Ayaırini) Kilisesi'ndeydi. Askeri Müze, 10.000'den fazla Türk ve yabancı silah ve askeri zırhla ilgili diğer nesneleri barındırıyor. Her biri silahlar, çadırlar, Birinci Dünya Savaşı, Atatürk ve diğerleri temalı 17 odadan oluşmaktadır. 15-16 saatleri arasında Osmanlı İmparatorluğu'ndan kostümler ve enstrümanlar ile Yeniçeri Orkestrası'nın konserine katılabilirsiniz

3-) TÜRK VE İSLAM ESERLERİ MÜZESİ

Türk ve İslam Eserleri Müzesi, tarihi Sultanahmet semtindeki antik hipodromun yakınında, İbrahim Paşa Sarayı'nın içinde yer almaktadır. İbrahim Paşa, on üç yıllık hizmetinin takdiri ile kendisine sarayı teklif eden Kanuni Sultan Süleyman'ın sadrazamıdır.

Müze, sekizinci yüzyıldan on dokuzuncu yüzyıla kadar 40.000'den fazla İslam sanatından oluşan devasa bir koleksiyon sunuyor.

Müzenin büyük bir bölümü 15. ve 17. yüzyıllar arasında Anadolu'da yapılan Selçuklu dönemine ait halılar ve çeşitli dokuma tezgahlarına ayrılmıştır. Boyama için kullanılan bitkiler de dahil olmak üzere halıların imalatına ilişkin açıklamalar verilmiştir. Hat bölümünde Osmanlı İmparatorluğu'nun çeşitli bölgelerinden tezhipli el yazmaları ve Kur'an-ı Kerim sergilenmektedir. Etnografik bölüm, on dokuzuncu yüzyıl Türk boylarının yaşam tarzlarındaki değişiklikleri göstermesi bakımından oldukça ilgi çekicidir.

Son olarak, müzede ahşap ve metalin yanı sıra mozaik, cam ve çanak çömlek gibi birçok obje bulunmaktadır.