Bu yıl 38'inci kez düzenlenecek olan İstanbul Maratonu, "Türkiye Aşkına Şehitler Anısına" teması altında yarın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde start alacak. Dört gözle beklenen maratonun basın toplantısı dün yapıldı. Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, "Bu yılki sloganımız, '15 Temmuz Şehitleri İçin Koşuyoruz.' Şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. İsminden dolayı bu yıl maratona çok daha fazla önem veriyoruz. Dünyanın en önemli maratonu olma hedefindeyiz. 2020 yılında dünyanın majör maratonlarından biri olacağız" açıklamasını yaptı. Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk ise "İstanbul Maratonu'nun 5 yıldır sponsoruyuz. Bu yıl hem bizler hem de Türkiye adına çok özel anlamı var" değerlendirmesini yaptı.

30 BİN SPORCU
Atletizm Federasyonları Birliği tarafından "Altın Kategori" unvanına layık görülen ve Avrupa'nın en iyi 11 maratonundan biri olarak gösterilen İstanbul Maratonu'na bu yıl 30 bine yakın sporcu katılacak. Kahramanlar Koşusu'na ise yaklaşık 150 bin kişinin katılması bekleniyor.

4 PARKURDA KOŞACAKLAR
Vodafone 38. İstanbul Maratonu, bu yıl dört kategori altında koşulacak. Bütün kategorilerde start 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde verilecek. 42 km'lik Maraton kategorisinde sporcular, 09.00'da köprüden start alacak ve Dolmabahçe, Eminönü, Eyüp, Unkapanı, Zeytinburnu, Bakırköy'den geçerek Sultanahmet'te bitişi görecek. 15 km'lik koşu, köprüden başlayacak, Balat'tan geçilecek ve Eminönü'nde bitecek. 10 km'lik koşu köprü- Eminönü arasında yapılacak, 8 km'lik Kahramanlar Koşusu ise köprüde başlayıp, Dolmabahçe'de son bulacak.