Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör  örgütü FETÖ mensuplarının darbe teşebbüsüne ilişkin başlatılan soruşturma  kapsamında, Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 110 hakim ve savcı hakkında gözaltı  kararı verildi.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından FETÖ'nün darbe  girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Cumhuriyet  Başsavcılığının talimatıyla Anadolu Adalet Sarayı'na görevli 39 savcı ve 71 hakim  hakkında gözaltı kararı alındı.
Hakim ve savcılarla ilgili ''silahlı terör örgütüne üye olma'' ve  ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya  veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme''  suçlarından gözaltı kararı verildi.



Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla hakim ve savcıların  evlerinde ve iş yerlerinde arama ve el koyma kararı çıkarıldı.
Öte yandan, hakim ve savcılara ait tespit edilen 58 adreste, 5  Cumhuriyet savcısının nezaretinde arama yapıldığı öğrenildi.
Adreslerinde bulunan şüphelilere gözaltı işleminin yapılacağı,  adreslerinde olmayanların da çilingir yardımıyla evlerine girildiği belirtildi.