İmplant hem ağız ve diş sağlığında hem de estetik açıdan büyük önem taşıyan bir tedavi yöntemidir. Diğer diş sağlığı tekniklerine göre biraz daha maliyetli olduğu bilinir ama alınan sonuç buna değer.

İmplant yapılırken kullanılan malzemelerin tamamına yakını ithal olduğu için fiyatı çok uygun değildir. Ama köprü, protez gibi yöntemlerle yaşadığınız sıkıntıların çoğunu bu tedavi yönteminde yaşamazsınız. İmplant fiyatlarını araştırdığınızda birçok yerde değişiklik olduğunu görebilirsiniz. Bunun en önemli sebeplerinden birisi kullanılan cihazların ve malzemelerin son döneme ait olup olmamasıdır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte cerrahi işlemlerde kullanılan birçok alet gelişti. Eğer aldığınız implant fiyatlarının diğer yerlere göre çok daha uygun olduğunu fark ederseniz bunun nedeni büyük ihtimalle kullanılan aletlerin son döneme ait olmamasıdır. İmplant yaptırmak önemli ve zahmetli bir süreç olduğu için ve söz konusu sağlığımız olduğundan dolayı en son teknolojiye sahip aletlerle, işinde uzman ellerin bu işlemi yapması çok daha doğru olacaktır. İmplant fiyatları kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bunun nedeni implant tedavisinin iki aşaması olması ve yapılan uygulamaların kişilerin ihtiyaçlarına göre belirlenmesidir. Hem cerrahi bölümü hem protez bölümü olan bu tedavide doktorunuzun uzmanlığı, kullanılan malzemelerin çeşidi, işlemin zorluğu, yapılan diş sayısı, ileri görüntüleme teknikleri, tahliller gibi etmenler fiyatı etkilemektedir.

İmplant fiyatları sizlere uygulanan işlemin çeşitliliğine göre değişecektir. O yüzden fiyat belirtmemiz doğru değildir. Sosyal güvencelerin kapsadığı bir tedavi olamadığını da belirtmekte fayda var.

Uzun ömürlü bir tedavi olduğu için aslında implant fiyatları çok abartılı değil. Çünkü implantlar ile yaşam kaliteniz artacak ve daha sağlıklı gülüşlere sahip olacaksınız. Diğer seçeneklerden çok daha estetik görüntüsü olan bu işlemi yaptırmadan önce detaylı araştırmak ve profesyoneller ile çalışmak çok daha faydalı olacaktır.

Cerrahi müdahaleleri de içerdiği için maddi kısımlara göre hareket etmemek, hekimin bilgisine ve merkezin güvenilirliğine odaklanmak çok önemlidir. İmplant işlemi yanlış yapıldığında ya da kaliteli olmayan ürünler kullanıldığında sizin ödeyeceğiniz bedel sağlığınızdan olacaktır. İmplant fiyatları doğru yapıldığında alacağınız sonuçlar göz önüne alındığında karşılanabilecek bedellerdir. Daha net bilgi için uzmanınızla görüşerek muayene olmalı ve kullanılacak protezlere karar vermelisiniz. Sağlığımız elbette ki paha biçilemez ancak gerekli araştırmaları yapmak, hazırlıklı olmakta fayda vardır.

Ağız ve Diş Sağlığınıza Önem Verin!