Ramazan ayı 18 Haziran günü başlayıyor. 17 Haziran gecesi (bu akşam) ilk teravih namazı kılınacak ve ilk kez sahura kalkılacak.

İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bu ay Müslümanların gelmesini büyük bir özlem ve sabırsızlıkla bekledikleri mübarek aylardan en önemlisidir. Bu nedenle İslam Aleminde bu ay için “11 Ayın Sultanı” da denir. Bu mübarek ay boyunca oruç tutulur, Kuran –ı Kerim Hatmi Şerifleri yapılır, tesbihler çekilir, teravih namazı kılınır. Müslümanlar bu ayı bayram havasında yaşarlar. İftar yemekleri, İftar sonrası ibadetler, eğlenceleri gibi çok özel etkinlikler yapılır. bu ay içerisinde çerisinde büyük bir huzur ve mütevazılık vardır. Bu Mübarek ayın diğer önemli bir özelliği de içerisinde yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlamadığı gece olan Kadir Gecesi'ni barındırmasıdır. Kadir Gecesi için Kuran-ı Kerim'de “Bin Aydan Hayırlıdır” ayeti bulunmaktadır. Bu önemli gecede ibadetler yapılır Allah'tan bağışlanma ve mağfiret dilenir. bu ayın bitiminde bir ay boyunca ibadetle geçiren Müslümanlar ayın sonunda Bayram kutlarlar.

Ramazan Ayı Başlangıcı: 18 Haziran 2015 Perşembe

Kadir Gecesi:
13 Temmuz 2015 Pazartesi

Ramazan Bayramı:
17 Temmuz 2015 Cuma

Eyüp Belediyesi Ramazan’da Çocuklar İçin Sürprizler Hazırladı
Huzur Başkenti Eyüp’te bu Ramazan’ın manevi havasını doyasıya yaşamaları için büyüklere olduğu kadar çocuklara da farklı etkinlikler düzenlenecek. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “ Çocukların çok sevdiği Keloğlan, Rafadan Kardeşler ve Canım kardeşim karakterlerinin kuklaları ve canlandırmalar ile pedagog eşliğinde çocuk sohbetleri ve öğlen ezanı ile çocuk iftarı, her gün 12.30-13.30 saatleri arası Eyüp Sultan Meydanı’nda olacak. Her gün Öğle Namazı sonrası Eyüp Sultan Meydanı’nda, Anadolu'da Çocuklara Orucu sevdirmek amacıyla yarım gün tutturulan orucun (Tekne Orucu) Eyüp'te uygulanarak Öğlen Namazı sonrası çocuklara hurma ile oruç açtırılıp yemek ikramı yapılacak” dedi.