Hollanda kanalizasyon sularında coronavirüs

Hollanda'da yapılan araştırmanın sonuçları dünyayı şoka uğrattı. Coronavirüsü ile ilgili son dakika haberler peş peşe gelirken corona virüsünün Hollanda'da sık görüldüğü bir kentte yapılan araştırma şoke eden bir gerçeği ortaya çıkardı. salgının yoğun olarak görüldüğü Tilburg kenti ile başkent Amsterdam'daki kanalizasyon suyunda koronavirüse rastlandığını açıkladı.

Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) salgının yoğun olarak görüldüğü Tilburg kenti ile başkent Amsterdam'daki kanalizasyon suyunda corona virüse rastlandığını açıkladı. RIVM virüsün bazı hastaların dışkıları yoluyla kanalizasyona karıştığını belirterek, atık sulardan uzak durulmasını istedi.

BBC'nin haberine göre Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) salgının yoğun olarak görüldüğü Tilburg kenti ile başkent Amsterdam'daki kanalizasyon suyunda koronavirüse rastlandığını açıkladı. RIVM virüsün bazı hastaların dışkıları yoluyla kanalizasyona karıştığını belirterek, atık sulardan uzak durulmasını istedi.

Enstitü, Hollanda'da salgının yayılması üzerine Mart ayı ortalarında kanalizasyon sularında inceleme yaptı. Ülkede ilk resmi korona hastasının teşhis edildiği Loon op Zand ilçesinin atık su arıtma tesisin yanı sıra Kaatsheuvel kasabası, Tilburg ve Amsterdam kentlerinin kanalizasyon şebekelerinde koronavirüs bulundu.

KANALİZASYONLARI NASIL KORUYABİLİRİZ?
Tasofilt kanalizasyon atık su bacalarından çıkan insan ve çevre sağlığına olumsuz etki eden H2S, (Hidrojen Sülfür) CH4 (Metan) ve NH3 (Amonyak) gibi son derece zehirli ve kötü kokulu gazların çıkışını absorbe ederek doğaya temiz hava olarak çıkışını sağlar. Aynı zamanda bilindiği üzere haşereler, sinekler, fareler lavralarını atık su hatlarına bırakırlar. Tasaofilt tasarımı sayesinde bunların çevreye çıkışını engeller. İlaçlama maliyetini ortadan kaldırır. Montajı oldukça pratiktir. Bakım maliyeti çok düşüktür. Filtre 2 yıl garantili olup, bakımları düzenli yapıldığı takdirde daha uzun süre kullanılabilir. Ayrıca Tasofilt atık su bacalarına uygulandığı takdirde, hasta dışkılarıyla atık su hatlarına, kanalizasyonlara karışan bakteri ve virüslerin çıkışını engelleyerek insan sağlığına doğrudan hizmet eder.

Tasofilt kanalizasyon rögar kapakları hakkında daha fazla bilgi için www.cleanair.com.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

WhatsApp Danışma Hattı 530 737 64 00