Kaliteli uyku fizyolojik gereksinimlere bağlı olduğu kadar seçilen yatak modeliyle de doğrudan ilişkilidir. Yatağın yapımında kullanılan malzemeler ve kullanılan teknoloji uyku kalitesini doğrudan etkilemektedir. Doğru yatağı seçebilmenin en önemli maddesi yatak çeşitliliğinin fazla olmasıdır. Birçok farklı sistem kullanılarak hazırlanmış yatakları bir arada görmek ihtiyacınız olan yatak tercihini yapmada bizlere oldukça kolaylık sağlamaktadır. Ben neredeyse tüm sistemlerin kullanıldığı ve çok fazla yatak çeşidi gördüğüm yatsan.com aracılığı ile istediğim yatağı seçtim. Bünyesinde çok fazla seçenek bulunduran Yatsan bu konuda her talebe yönelik ihtiyacı karşılıyor. Kalite ve çeşitlilik bana neyi istediğimi hatırlatan en önemli parametreler oldu. 

Bel ve sırt ağrılarını önlemek için tasarlanan yataklar sertliğini ağrı eşiğine göre ayarladığından ve vücudun şeklini aldığından tercih sebebi olabilmektedir. Sırt ve bel problemi yaşayan bireyler için gece dinlenme oldukça önemlidir. Ağrı giderici yatak sert yataktır algısını kıran ortopedik yataklar uzman hekimlerin yönlendirdiği doğrultuda ve kalitede üretilmektedir. Ayrıca stres azaltıcı etkisi güne daha zinde başlamanızı sağlamaktadır. Yatağınızı yenileme sebebiniz sırt ve bel ağrıları ise bu yatak sizin için oldukça uygundur.

Dikkatimi çeken diğer bir yatak çeşidi ise organik lateks yataklardı. Zaten ürün çeşitliliğinin fazla olması tüm yatak çeşitlerini inceleyerek en çok beğendiğim yataklar arasından seçim yapmama olanak sağladığından doğru tercih yaptığımdan emindim. Lateks yatakların özelliği ise birim yüzeye etki eden basıncın azaltılması ve vücudu desteklemesiydi. Diğer yataklar gibi etki üzerinde bulunan kuvvet büyüklüğünce vücuda tepki uygulamıyor aksine vücut ağırlığını yatak yüzeyine dağıtıyor. Bu nedenle daha rahat ve daha kaliteli uyku olanağını birleştirerek sağlıklı uyku ihtiyacını kolaylıkla sağlayabiliyor. Yeni nesil yatakların neredeyse en gözdesi olan lateks doğal tedavi gibi zamanla bel ve sırt ağrılarınızı azaltmaktadır.  Zaten hangi yatağı seçerseniz seçin ihtiyacınızı karşılayacak gibi duruyor. Hepsi özenle neredeyse kişiye özel hazırlanmış yataklar. Şikâyetiniz neyse ya da hangi özellikte yatak arıyorsanız bunu belirtmeniz yeterli. Bu kadar yatak çeşidi arasında size uygun bir yatak modeli de mutlaka vardır.