Özel olan hasta karyolası ürünlerin de elektronik akşamların daha kaliteli üretilmesi ve de sessiz bir şekil de çalışması gerekmektedir. Ana özelliği hareket etmesi olan bu yatakların elektrikli motorları üzerin de yatan hastaları rahatsız etmeden kolayca çalışması gerekmektedir. Hastane de olan modellerin çalışma prensibi ile ev de kullanacağını yatakların çalışma prensibi farklı olabilir. Bu durum da kullanılan motorlardan kaynaklanmaktadır. Örneğin eviniz de kullanacağınız bir modelinin üzerin de dual motorlar kullanılmaktadır. Hastanelerde ki modellerin motorları ise piston motor olarak tercih edilmektedir. Bu farklılık ise sadece kullanılan ortamlardan kaynaklanmaktadır. Ev için tercih edilen bir karyolayı sadece tek bir kişi kullanacağından dolay dual motorlar kullanılır. Bu motor tipi oldukça sessiz bir şekilde el kumandası ile çalışır ve de elektrik kesintilerin de çalışmaya devam etmesi için pil giriş yerleri mevcuttur. Hastaneler de tercih edilen motor tipi olan piston motorlar da ise el kumandası, hemşire paneli ya da korkuluk sistemleri üzerinde komut paneli eklenebilmektedir. Bu yatakları her tedavi sırasın da başka hastalar kullanacağı için tercih edilmektedir.

                                                               Özel Yatak Modelleri

Hastalıklar da oluşan felç durumların da bu yatakların oldukça faydası görülmektedir. Vücudunu hareket ettiremeyen kişilerin bu modellerin de yatmaları ve de hareket edebilmeleri daha kolaydır. Hareket edemeyen hastaların bakımları da çok zor olmaktadır. Bakımları, ihtiyaçları karşılanması için yatmaları zor olur ve hareket etmeleri daha faydalı olur. El kumandası ile motora komut vermiş olduğunuz da sırt tarafı kalkar ve böylece ile hasta da dik bir konuma gelir. Hem hasta kişi rahat eder hem de tedaviyi uygulayacak olan kişi faydalanmış olacaktır.

İki motorlu ve üç motorlu olarak üretilen yatak modelleri her ortama göre dizayn edilmiştir. Fakat evler de kullanılması için tasarlanan modelleri de oldukça avantaj sağlamaktadır. Bu yataklar iki hareket seçeneğine sahip olup baş ve ayak tarafını hareket ettirebilmektedir. Özel üst yatağa sahip olan bu yatak modellerini rahatlık ile eviniz de bakımını yapmış olduğunuz hastanız için tercih edebilirsiniz.