Halit Akçatepe'nin vefatının ardından hastaneden bir açıklama geldi. İç hastalıkları uzmanı Dr. Osman Arıkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Son iki yıldır evde bakım hastası olarak tedavi görüyordu. Evde aniden rahatsızlanınca kendisine refakat eden hemşire arkadaşımız 112 acil servise haber veriyor. Acil servis ekibiyle hastaneye gelirken yolda kalp ve solunumu durmuştu. Acil servisimize alır almaz müdaheleye başladık. 45 dakika süren resitasyon müdahalelerine rağmen 14.40 itibariyle ex kabul ettik. Ölüm nednenini kalp ve solunum durması olarak kabul ediyoruz. Ani bir kalp krizi şeklinde olduğu gözüküyor"

KARACAAHMET MEZARLIĞINA DEFNEDİLECEK
Akçatepe'nin özel hemşiresi Fatih Çelik usta sanatçının kızından aldığı bilgileye, Karacaahmet Mezarlığı'na defnedileceğini ancak defin tarihinin henüz belli olmadığını aktardı. Çelik, "usta oyuncu son günlerini nasıl geçirdi?" sorusuna "Halit bey son günlerinde gayet mutluydu" yanıtını verdi.

Atilla Dorsay, Halit Akçatepe'nin vefatının ardından şunları söyledi: "Türk sinemasına gelmiş geçmiş en güler yüzlü oyunculardandı. Ertem Eğilmez'in onu seçtiği koruduğu ve onu bugünkü şöhretine kavuşturduğu bilinir. Canım Kardeşim'de Tarık ile başrolü üstlendi ve onun karşısında hiç eğik durmadı. Tabii biz onu en çok Güdük Necmi karakteri ile hatırlıyoruz. Hiç silinmedi, kendisini hep gösterdi

Ünlü oyuncu Halit Akçatepe'nin vefat haberinin ardından ünlüler dünyası yasa boğuldu. O isimler arasında Ali Sunal'ın yaptığı yorum, hem babası Kemal Sunal'ın hem de Halit Akçatepe'nin hayranlarına duygu dolu anlar yaşattı.

Ali Sunal, babası ve Halit Akçatepe'nin birlikte çekilmiş bir fotoğrafını Instagram hesabından paylaştı. Paylaşımına eklediği notla da Akçatepe ve Sunal'ın hayranlarına, duygu dolu anlar yaşattı.

"SONUNDA KEMAL'İNE KAVUŞTUN"

İşte Ali Sunal'ın Instagram hesabından yaptğı paylaşım:

Diyecek birşey bulamıyorum artık. Hep çok özledi sonunda kavuştu Kemal'ine. İyi ki vardınız iyi ki varsınız hep var olacaksınız yaşattığınız bütün güzellikler yüzümüze kondurduğunuz bütün gülücükler için minnettarız. Teşekkürler Halit Akçatepemekanın cennet olsun abi...